Ana Lalić pročitala na tribini pretnje smrću koje su joj upućene


Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine Ana Lalić pročitala je na tribini u Dubrovniku pretnje smrću koje je dobila putem društvenih mreža.

“Ovo su samo neke od pretnji koje sam dobila od juče”, kazala je ona na tribini “Strani plaćenik a domaći izdajnik”.


U pretnjama koje je pročitala preti joj se da će je zaklati u Novom Sadu, uz veliki broj psovki i teških šovinističkih uvreda na njen račun.

Ona se izvinila publici na doslovnim citatima i kazala da je želela na taj način da pokaže s kakvim pretnjama žive novinari i slobodnomisleći ljudi u Srbiji.

Na tribini su još govorili Zoran Kesić, Dragan Bursać, Feđa Štukan, Aida Ćorović i Pero Mrnarević.

Tribina je održana u pozorištu Marina Držića, u okviru festivala „Rebedu“, koji se održava od 7. do 10. marta u Dubrovniku, a ove godine nosi naziv „Kupi mi, mama, jedan mali rat!“.

Festival je posvećen i obeležavanju 60. godišnjice rođenja preminulog novinara i pisca iz Splita Predraga Lucića (1964 – 2018), jednog od osnivača kultnog nezavisnog nedeljnika iz najvećeg dalmatinskog grada, „Feral tribjun“ (Feral Tribune).

Medijski pokrovitelj je vojvođanski portal Autonomija, a partneri festivala su izdavačke kuće Fraktura i Ex Libris, i pozorište KMD.

Izvor: Autonomija