Osuđen nadrilekar Miroljub Petrović


Presudom Višeg suda u Leskovcu odbijena je žalba Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu izjavljena u delu odluke o krivičnoj sankciji i potvrđena presuda Osnovnog suda u Leskovcu, kojom je zbog krivičnog dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo okrivljeni Miroljub Petrović, koji je široj javnosti poznat po rečenici "Ideš pod mač bato", proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara.

Kako navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu, Petroviću su oduzeti predmeti izvršenja krivičnog dela – tinkture, ekstrakti, čajevi i sokovi.

„Time je pravosnažno okončan postupak koji je je bio pokrenut na osnovu optužnog predloga ovog tužilaštva”, dodaju iz tužilaštva.

Podsetimo, pod lupom pravosudnih organa Miroljub Petrović našao se još početkom 2019. godine nakon što je u javnosti otkriveno da on svoje „lekove“ skupo naplaćuje, a da oni zapravo ne leče. Policija je otkrila da tinkture spravlja upravo u improvizovanoj laboratoriji u svojoj kući u Petrovcu.

Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu je jula 2022. godine podnelo optužni predlog protiv Miroljuba Petrovića zbog krivičnog dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

Izvor: Nova.rs