„Prevaspitavali ga, bolje da je ostao kod kuće“Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš reagovao je nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici Saveta bezbednosti UN navodeći da je sebe kao šefa države doveo u situaciju da ga "prevaspitava ambasador druge zemlje".

„Moguće da bi diplomatska akcija pred glasanje u Generalnoj skupštini UN i dala neki rezultat da je pokrenuta na vreme. Sad još imamo ovaj Vučićev gaf na Savetu bezbednosti“, naveo je Ponoš na mreži Iks.

„Kad šef države dovede sebe u situaciju da ga prevaspitava ambasador druge države, onda bi bilo bolje da je ostao kod kuće i delio ordenje. Naravno, ne odlučuje taj gaf ishod glasanja, ali nam nije trebala ta UN anegdota dok se lobira na ozbiljnu temu“, dodao je on.

Podsetimo, na redovnoj sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajuće sednicom Vanese Frejzer s Malte.

Okršaj se završio tako što je Frejzer lupila šakom o sto i „ućutkala“ Vučića.

Do verbalnog okršaja došlo je kad je predsedavajuća sednicom dala reč predsedniku Aleksadru Vučiću i napomenula da ima tri minuta za svoje izlaganje, kao što je ranije dogovoreno. Vučić je, umesto svog izlaganja, rekao da to nije dogovoreno i dodao: „Ali nema veze“, na šta mu je Frejzer odgovorila da „jeste dogovoreno“.

Nakon što je predsednik Srbije još jednom rekao „nije dogovoreno“, Frejzer je reagovala udarajući šakom o sto. Rekla je da je to dogovoreno s njenom zamenicom i da ne dozvoljava da ona bude predstavljena kao lažov.

Izvor: Nova.rs