Herojska pobeda Olge Danilović i plasman u osminu finala



Olga Danilović priredila je teniskoj publici još jedan spektakl, bilo je preokreta i adrenalina protiv Done Vekić 40. igračice planete! Na kraju, bilo je 0:6, 7:5, 7:6 za našu teniserku, otišla je dalje posle maratona koji je doveo obe igračice do ivice iscrpljenosti, a trajao je duže od tri sata! Sada je čeka osmina finala i posle ovakvog emotivnog rikošeta, nema sumnje da će imati nalet samopouzdanja.

Teško da se može šta reći i napisati o prvom setu koji je Olga Danilović protiv Done Vekić izgubila za 27 minuta sa 6:0. Ali teško da se išta može zameriti na svemu što je usledilo u narednim setovima.

Obe teniserke su imale malo vremena za odmor, Olga samo 18 sati, a Dona četiri više jer su svoje mečeve druge runde umesto u sredu odigrale u četvrtak zbog kiše. Ipak, na Srpkinju je, nažalost, više uticalo to što nije mogla da odmori kako treba.

Hladno vreme u Parizu (samo 13 stepeni), teške lopte i pre svega umor sigurno su bili samo neki od uzroka Olgine loše partije.

Džabe je Srpkinja gledala ljutito ka svom boksu, mahala rukama, ponekad i ironično aplaudirala. Treneri nisu mogli da joj pomognu jer je Dona pogađala sve linije i igrala odlično.

U drugom setu, Olga je dobro počela, osvojila je prvi gem, a nije bilo šansi za brejk do petog gema. Tad je Dona imala jednu priliku, ukrotila je to Olga i nastavio se izjednačen tempo.

Upornost se Olgi isplatila, imala je dve set lopte na 5:4, nije ih iskoristila, ali se nije ni demoralisala. Dočekala je svoju šansu na 6:5, opet iz druge brejk i set lopte u gemu, a četvrte ukupno. Slomila je Donu, uhvatila svoj psihološki momentum i izborila treći set.

Ipak, bolje je Dona otvorila nastavak, povela je sa 2:0, iako je i Olga imala dve brejk šanse. Tako je počela opet da diktira tempo i grabi ka trijumfu. A onda, Olga je povela sa 40:0 i napravila brejk iz prve šanse, bez izgubljenog poena za 3:3.

Malo je nedostajalo da Olga pri 4:3 napravi brejk, imala je dve prilike, mučila se umorna Dona sa servisom, ali je smogla snage da izdrži i izjednači na 4:4.

Završnica je bila kao duel dva grogirana boksera, na izmaku snaga. Posle 4:4, sva tri naredna gema bili su brejkovi i Dona je opet bila na pragu trijumfa sa vođstvom od 6:5. Tu je Olga bila na najtežem ispitu, uspela da je da sa same ivice izbori taj-brejk i uđe u konačni obračun za pobedu.

I pobedila je! Na kraju je i zaplakala, što i ne čudi kad imamo u vidu šta je sve prošla u manje od 24 sata.

Sada će igrati protiv bolje iz Pake - Vondrušova.

Izvor: Blic, Sportal.rs