Zašto Marija Selak nije imala nikakve šanse protiv Marina Miletića? Otkriveni dosad nepoznati detalji raskolaMost je 2020. potpisao ugovor o poslovnoj suradnji s uslužnim obrtom Epicentar čiji je vlasnik bio Miletić

Tijekom medijskog sučeljavanja uoči parlamentarnih izbora, tadašnja zastupnica iz kluba Mosta u posljednjem sazivu Sabora, Marija Selak Raspudić, na N1 je kazala da je pobačaj temeljno pravo žene. Ubrzo se od te izjavio ogradio mostovac Marin Miletić, poručivši da se “Marija ovdje pogrešno izrazila, ali neka ona sama to objašnjava”. Istaknuo je pritom da ona “nije član stranke niti ima ikakvu stranačku funkciju”.

Desetak dana kasnije došlo je do raskola u Mostu, usred sastavljanje liste za EU izbore. Marija Selak Raspudić i suprug Nino Raspudić razišli su se s Mostom, a Selak je novinarima tada rekla da stvar nije samo u Miletiću, već da je do razilaženja došlo “zbog čitavog niza događaja”. Ipak, istaknula je da se Miletić u jednom trenutku javno ogradio od nje.

Uslužni obrt Epicentar

Osim ideoloških razloga za takav rasplet, budući da se Most protivi pobačaju, i činjenice da Miletić jest član stranke, dok Selak Raspudić to nije, postoji i manje poznati faktor u cijeloj priči, objavio je Jutarnji list.

Naime, radi se o tome da je Most ulagao u Miletića i njegovu političku karijeru, pišu te dnevne novine. U veljači 2020. godine, Most je potpisao ugovor o poslovnoj suradnji s uslužnim obrtom Epicentar iz Rijeke čiji je vlasnik bio Marin Miletić. U tom ugovoru definirano je razdoblje suradnje od 11. veljače do 30. srpnja 2020. godine te da će poslovna suradnja sadržavati aktivnosti s područja komunikacija.

Pri tome se navodi komunikacijsko savjetovanje i konzultantske usluge, odnosi s javnošću, te savjetovanje za društvene mreže. Bilo je definirano kako će Most za te usluge Epicentru isplatiti 95.000 kuna te da je isplata moguća u nekoliko obroka.

Nekada popularni vjeroučitelj

Miletić je u to doba javnosti bio poznat kao vjeroučitelj iz Rijeke. Mjesec dana nakon potpisivanja ugovora, Miletić je nastupio u emisiji Nedjeljom u 2, gdje je objavio da mu je supruga teško bolesna kao i da mu je mandat vjeroučitelja u Elektrotehničkoj školi stavljen u mirovanje te da ulazi u Most.

“Politika ulazi u sve pore našeg života, ja sam odlučio da ću svu svoju energiju uložiti u politiku. Ulazim u Most i tu ću se angažirati”, rekao je tada. Nakon nekoliko mjeseci na izborima je zaradio mandat za Most.

Izvor: Telegram.hr