Željko Mitrović ispaljivao minobacačke mine iz samostrelaŽeljko Mitrović, vlasnik TV Pink, objavio je snimak na kojem se vidi kako iz luka ispaljuje minobacačku minu koja potom eksplodira. Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da je u pitanju „veoma opasna egzibicija kakvu svet nije video“, da nadležni moraju odmah da uhapse Mitrovića, kao i da je to što radi apsolutno zabranjeno.

Sporni video Mitrović je objavio 25. maja na društvenoj mreži „X“ , sa natpisom „Heliš i pilot čekaju ovaj moj, malo poseban, oproštaj sa ljudima iz Despotovca gde pojedosmo celog bika! Ljudi bili ste divni a ja sad odoh na koncert Ramštajna“ .

Vojni analitičar Aleksandar Radić rekao je za N1 da je u pitanju „veoma opasna egzibicija kakvu svet nije video“.

„Reakcija na ovo treba da bude poziv psihijatru, da ga pregleda. Mitrovićeva egzibicija je do te mere opasna i nenormalna, i postavlja se pitanje gde je on to radio. Ako je na nekom od poligona MUP ili Vojske Srbije ili u krugu neke fabrike vojne industrije onda je i taj ko mu je to dozvolio da radi lud. Policija hitno mora da reaguje i uhapsi ga odmah. To što on radi je ne samo protiv zakona, već sa aspekta struke ne postoji mogućnost da se to racionalno objasni. To je ludilo i, ponavljam, lud je i onaj ko mu je to dozvolio. Ako postoje državni organi morali bi odmah da reaguju. Ja da sam na njihovom mestu poslao bi odmah SAJ po njega“, rekao je Radić.

On je dodao i da je ta minobacačka mina „ubojitija i efektnija u smrtonosnom dejstvu od artiljerijske granate istih dimenzija i kalibra“. Takođe je naveo i da se u Ukrajini takve mine ispaljuju iz dronova.

„Očigledno je Mitrović kupio određenu količinu mina iz Krušika, pravio je i dronove koji nose te mine, a sada ih ispaljuje iz luka i strele. Ovako nešto nikada nisam video, ovo je opasno, protivzakonito i nenormalno“, zaključio je Radić.

Izvor: Vreme