Đilas: Hil otišao korak dalje u podršci kriminalnoj grupi koja je zarobila SrbijuPredsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je ambasador Sjedinjenih američkih država u Beogradu Kristofer Hil otišao korak dalje u podršci organizovanoj kriminalnoj grupi koja je zarobila Srbiju.

„U decembru je g. Hil ćutao o krađi glasova, pritiscima na birače, ogromnom broju glasača sa lažnim prebivalištem. Izjavljivao je da se raduje nastavku saradnje sa Aleksandrom Vučićem i poručivao opoziciji da odustane od borbe i da sedi kod kuće. Naredne mesece je potrošio da ubedi deo opozicije da izađe na unapred pokradene ponovljene izbore u Beogradu“, rekao je Đilas.

Sada, u junu, kako se navodi u saopštenju, otišao je korak dalje u podršci organizovanoj kriminalnoj grupi koja je zarobila Srbiju.

„Sada govori da mišljenje posmatrača iz misije ODIHR-a, koji su naveli čitav niz nepravilnosti, nije bitno. Ne pominje da je na  beogradske izbore izašlo čak 210.000 birača manje nego u decembru, da nisu učestvovale tri od četiri najveće opozicione stranke, da nijedna od ključnih preporuka ODIHR-a nije primenjena“, navodi Đilas, saopšteno je.

On još dodaje: „Izgovara, bez imalo stida, da je bilo manje problema nego u decembru iako su svi videli još veće pritiske, prebijanja opozicionih aktivista i brutalno kršenje zakona od strane Vučićevih medija, čiji su urednici počeli i da tuku novinare. Nije čuo ni antievropsku ni antiameričku retoriku Aleksandra Vučića za koga kaže da je pouzdan partner Amerike“.

I ajde što ništa od ovoga nije primetio, ali kako nije video „onolikog Milorada Dodika, stanovnika Laktaša“, kako glasa na lokalnim izborima u Beogradu pa izjavljuje da su migracije birača zaustavljene, pita se on.

„Čovek glasao u njegovom komšiluku, slikao se, dao izjavu za televizije, a on nema pojma o tome. Jedino objašnjenje je da nema televizor u ambasadi. Ako je tako, predlažem da se obrati svom prijatelju Vučiću. Njegova stranka za glas poklanja sigurnim i kapilarnim glasovima televizore. Njemu će pokloniti bar pet. On nema pravo glasa u Srbiji, ali njegov sigurni glas, kad god da se oglasi, Vučiću puno vredi“, zaključuje Đilas, saopšteno je.

Izvor: N1