Nema ostavke, ni smene, Piksija štiti klauzula od milion evra



Neće biti promena na klupi reprezentacije Srbije – Dragan Stojković vodiće državni tim i posle neuspeha na Prvenstvu Evrope!

Selektor nije rešen da podnese ostavku, Fudbalski savez Srbije nije kadar za radikalnu promenu i tu se krije odgovor na najinteresantnije pitanje o epilogu i odgovornosti za krah na drugom velikom takmičenju u nepunih 20 meseci.

Piksi ima dve olakšavajuće okolnosti, presudne za ostanak na klupi. Barem u ovom trenutku!

Prva je da adresa za smenu selektora, poslednjih godina, nije na Terazijama 35. Ključan je mig vrhovnog autoriteta sa Andrićevog venca, čija uloga je bila krucijalna i u nedavnom produžetku ugovora do 2026. godine.

Druga je – novac. Potencijalni raskid ugovora sa Draganom Stojkovićem, kako saznaje Sport klub, koštao bi Fudbalski savez Srbije čak milion evra!

Uoči početka priprema za Prvenstvo Evrope, kako smo i ranije pisali, vodila se žestoka borba oko novog ugovora selektora. Piksi je imao žestokog protivnika u Branislavu Nedimoviću, potpredsedniku FSS, upornom u ideji da prvom čoveku stručnog štaba bude ponuđen ugovor pod konkretnim uslovom – ispadanje u grupnoj fazi znači i automatski otvaranje uslovne klauzule. A, to je raskid saradnje, bez dinara nadoknade!

Na drugoj strani, Stojković se nije dao, smatravši da uslovljavanje takvog tipa, zapravo, nije novi ugovor. U konačnom zbiru „isterao“ je svoje i dobio konačnu ponudu sa mogućnošću raskida saradnje uz obeštećenje.

Konkretno – milion evra!

Selektor je imao saveznika, ili više njih, u vrhu Fudbalskog saveza Srbije i uspeo da neutrališe ideje i grupe okupljene oko Branislava Nedimovića. Konačnu odluku, što takođe nije slučajno, jer je pretilo preglasavanje, doneo je Izvršni odbor FSS, na sednici, 27. maja. Potpredsednik nije prisustvovao zasedanju u Staroj Pazovi, prethodno se totalno isključio iz bilo kakve komunikacije sa selektorom.

Dan kasnije, okupljanjem dela reprezentacije, počele su pripreme za Prvenstvo Evrope u Nemačkoj…

Izvor: Sportklub