Piksi: Nismo se obrukali na Evropskom prvenstvu, momci su dali sve od sebeSelektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi istakao je nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva da se tim koji predvodi nije obrukao na turniru, dodavši da mu je žao što reprezentacija nije napravila "taj mali korak da odemo dalje".

"Sa druge strane sam izuzetno ponosan na momke, nema razloga da sakrivamo glavu u pesak. Naprotiv, mislim da su istrčali kilometre i da su se borili i dali sve od sebe", naveo je selektor Stojković za RTS posle nerešenog rezultata sa Danskom.

Danska je upisala još jedan remi i plasirala se u osminu finala. Prolaz u narednu rundu Dancima je bio najvažniji, što su i ostvarili.

"Učinili smo sve da ostavimo dobar utisak i što se turnira tiče, mislim da se nismo obrukali, jer nas niko nije pobedio sa 5:0, niko nam se nije smejao. Prvu utakmicu protiv Engleza smo odigrali baš dobro, zaslužili smo nešto više od poraza. Kasnije su utakmice bile vrlo specifične, teške, svaka od njih je teška po prirodi, kao i ova večeras, izuzetno takmičarska. Ovde se tražio jedan gol. Znao sam da neće biti mnogo šansi, kao protiv Slovenaca. I da se traži jedna šansa da je smestimo u protivnički gol. Idemo dalje, glavu gore. Momci zaslužuju sve čestitke. Ovih mesec dana smo mnogo radili da popravimo defanzivni blok, odbrana je bila maestralna na ovom turniru", rekao je Dragan Stojković.

Selektor Srbije je naveo da zbog rezultata postoji razočaranje.

"Pokazali smo jedno dobro lice, nismo se obrukali na kraju, to svi valjda mogu da potvrde. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal da smo uopšte došli do Evropskog prvenstva, posle mnogo godina. To ne sme niko da zaboravi i potcenjuje. Ovo je iskustvo", istakao je selektor.

Igra Srbije tokom prvenstva bila je ofanzivna, s tim što je selektor često menjao igrače u prvom timu. Strateg "orlova" je napravio poređenje sa zdravstvenim stanjem igrača na turniru u Nemačkoj i Kataru na Mundijalu i naveo da je na Evru bila jako bolja situacija.

"Svesni smo činjenice da smo igrali turnir gde je svaka utakmica važna, gde morate da osvežite ekipu sa par igrača. Ne može se igrati samo sa jednom ekipom iz utakmice u utakmicu. To su normalne stvari u fudbalu. Pokazali smo karakter, pokazali smo da smo tim. Rezultat dođe ili ne dođe. Evo, recimo Danska i Slovenija idu dalje bez ijedne pobede. U grupi je odlučivao jedan gol", podvukao je selektor Srbije.

Srbija je takmičenje okončala kao poslednja u grupi C, jer je Slovenija odigrala nerešeno protiv Engleske.

Izvor: NIN