Opozicija: Od večeras je Niš slobodan grad, oni su paliDr Dragan Milić izjavio je da je od danas Niš slobodan grad i poručio: Nemojte da se igrate s voljom Nišlija. "Oni su pali, to je sve što mogu da poručim", rekao je Đorđe Stanković iz Biramo Niš.

Obraćajući se na trgu u Nišu, rekao je da je bitka bila potpuno neravnopravna.

„“Mi smo imali kampanju koja je koštala oko 400 do 500 hiljada dinara. Imali smo na RTS-u 24 sekunde prikazivanja naše grupae i toliko smo procenata dobili. Dobro je što nisu dali 35 sekunde jer bi imali 35 odsto“, naveo je Milić.Od večeras nikada više nevidljiva beogradska ruka neće upravljati našim gradom, Nišlije će se pitati šta i ko“, rekao je.

Naveo je da se nekoliko meseci vrši brutalna kampanja protiv njega i Đorđa Stankovića iz Biramo Niš. „Crta nam se meta na čelo, priča se da smo agenti CIA“, naveo je.

Rekao je da njima jedan jedini interes njihov grad i da tu nema pogađanja. „Pošto je mogo puta govoreno da smo nečiji trojanski konj, ovoga puta izjavljujem – neće biti nikakve saradnje sa SNS“, dodao je.

Naveo je da Niš traži da bude bolje, pristojnije mesto. „Nemojte da se igrate s voljom Nišlija. Pobedili su sve Nišlije i Nišlijke jer su želelli slobodu i ona je došla“.

Kako je rekao, tu su svi prevazišli sve razlike koje su postojale u političkom smislu, a koje su normalne.

Đorđe Stanković iz „Biramo Niš“ je rekao da su uprkos svim problemima došli na prag pobede.

„Mnogo se zahvaljujem pre svega listi dr Milića, ali i ostalim listama, što smo zaista vodili fer kampanju, što smo se zaista trudili da pre svega pokažemo naše kvalitete i u ovom slučaju smo kroz te kvalitete i došli do ove pozicije. Moram da istaknem da su sve moguće stvari koje su bile protiv nas – i prljava kampanja i korupcija kojom se se u SNS-u služili, i pritisci na ljude, na naše kontrolore, na sve ono što su radili, i pored krađe, i pored korupcije, i pored svih onih stvari koje su radili u zadnjih 24 sata, a vezane su za zloupotrebu svih institucija smo na pragu pobede  odnosno na pobedi, a zamislite šta bi bilo da su bili fer uslovi. Dakle, samo hoću da kažem, sada predstoji jedan veliki posao, mnogo veći nego bilo koji do sada – da opravdamo sve ono što su nam građani ukazali, a to je poverenje. I svu prednost naravno ima dr Dragan Milić. Hvala vam svima, tu smo i bit ćemo tu ovih dana. Razumite nas što nismo izlazili do sada sa rezultatima. Zaista je tesno, ali verujte mi, oni su pali. To je sve što mogu da kažem“, rekao je Stanković.

Iz Kreni – promeni poručili su da je „došao trenutak da kažemo da je Niš, posle 12 godina, slobodan grad.“

„U dobrom smo društvu. U društvu smo svojih kolega iz opozicije. Ovo smo dugo čekali. Ono što možemo da obećamo je da nikakve koalicije ni s kim iz vlasti nećemo praviti. A već sutra ćemo sesti da počnemo da se dogovaramo kako ćemo dalje i kako ćemo Niš da vratimo tamo gde je uvek bio i gde treba da bude“, naveo je predstavnik Kreni – Promeni.

Izvor: N1