Prelević o izboru Orlića: Vlast službu vratila na stanje iz devedesetihAdvokat i nekadašnji koministar policije Božo Prelević, na vest da Vladimir Orlić postaje direktor Bezbednosno informativne agencije, kaže da je vlast ovu službu vratila na stanje iz devedesetih godina prošlog veka. On je ovom prilikom čestitao na pobedi opoziciji koja je donela odluku da ne učestvuje na izborima. "Nismo bolje ni zaslužili", ocenio je Prelević.

„Mislim da je Srbija to zaslužila. Posebno ovi što su mislili da ćemo nešto da promenimo tako što nećemo da izađemo na izbore. Čestitam im pobedu. Sad smo dobili jednu takvu šamarčinu. I nije Orlić bitan. On je samo osoba s druge strane slušalice, on sluša naređenja. Bitno je ko izdaje ta naređenja. A njemu je ovo dobro. I njima je ovo dobro. Mislim na SNS. Za nas druge ovo je katastrofa“, kaže Prelević i dodaje:

„Orlić će, pretpostavljam, biti još jedan koji će da vežba na ovoj poziciji, a onda će verovatno da bude postavljen za ministra odbrane. Ali opet ću reći. Nismo mi bolje zaslužili. To pričam s dozom rezignacije jer sam svojevremeno kao ministar i savetnik ministar radio na izmeni zakona i rada te službe, a sad smo se zvanično vratili na devedesete“, prenosi Nova.rs.

Podsećamo, Savet za nacionalnu bezbednost dao je na današnjoj sednici saglasnost da funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić bude imenovan za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vladimir Orlić bio je poslanik vladajuće SNS u Skupštini Srbije u više mandata, a od 2022. do 2024. godine bio je i na čelu srpskog parlamenta.

Izvor: Nova.rs, N1