Šapić isprozivao Gorana Vesića: Više se povlačiti pred pacovima nećuNeću više dozvoljavati da me bilo ko spreči, da zbog mira u kući, završim velike stvari u ovom mandatu, poručio je Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, na konferenciji za štampu na kojoj je oštro isprozivao Gorana Vesića.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić naveo je  da neće više da trpi Vesićeve frustracije, niti da mu ovaj kukumavči u Srpskoj naprednoj stranci.

Podsetio je da je njega SNS pozvala, da ga je tri puta kandidovala za gradonačelnika, da je on podneo veliku žrtvu jer je ugasio svoju parlamentarnu stranku, a da neki drugi to nisu učinili.

Moj jedini motiv u ovom momentu je ne da imam visok rejting, na izbore više izlaziti neću, ovo mi je poslednji mandat, i jedino što mi je važno je da dam doprinos da ovaj grad bude daleko bolji, a ko god mi bude stao na put na ovaj pacovski način, ja ću mu se suprotstaviti javno, rekao je Šapić.

Više da se povlačim pacovima, neću, to da zanate, poručio je.

Nikola Jovanović, predsednik CLS-a, je plaćenik Gorana Vesića, tvrdi Šapić, i kaže da Jovanovićeve reči o tome šta treba da se uradi, i kapitalno pređe iz nadležnosti Beograda na Republiku, nisu istina. Šapić je pomenuo i da mu je Vesić nudio da i on plaća Jovanovića, i da mu je rekao, prićaće šta hoćeš.

Da je do Vesićeve sposobnosti država bi bila u stanju u kojem je ostavio sportske klubove koje je vodio, naveo je Šapić.

Rekao je da dve i po godine ćuti o Goranu Vesiću, zbog mira u kući, odnosno u stranci.

Ako mu je krivo što nije gradonačelnik neka se žali SNS-u, poručio je Šapić Vesiću.

Ja nemam svoje ministre koje izvodim na žurke, nemam svoje gej lobije, nemam svoje voditeljke koje se valjaju po studijima, a sa kojima ima razne kombinacije, dodao je gradonačelnik Beograda, navevši i da Vesić finansira i istraživački portal BIRN i „opozicione medije“.

Aleksandar Šapić je rekao i da je beogradsku vlast koju predvodi opstruiralo Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrkuture na čijem je čelu Vesić, pomenuvši i da Vesiću taj resor nije ostavio deda u amanet.

To je prešlo svaku granicu, istakao je Šapić, koji je pohvalno govorio o Milošu Vučeviću, premijeru i predsedniku SNS.

Počnimo ljubav iz početka

Gradonačelnik Beograda je rekao i da će svi novinari dobiti priliku da postave pitanje, rekavši „počnimo ljubav iz početka“, uprkos tome što ima primedbe na to kako pojedini izveštavaju o njemu.

Na pitanje Danasa da li očekuje da Vesić snosi odgovornost zbog svega što je rekao, Šapić je odgovorio da nema osnova da Vesića tuži, a da li će ministar snositi neke druge posledice, da on to ne zna.

„Sve drugo nemojte da pitate mene, pitajte tamo gde mislite da se donose neke odluke“, odgovorio je Šapić i rekao da će uskoro objaviti snimak svega što je izgovorio na konferenciji.

Šapić je, odgovarajući na novinarska pitanja, da šta javno funkcioneri SNS misle o njegovim stavovima treba njih pitati, a o tome šta privatno misle neće da govori jer na to nema pravo.

Što bih ja glumio drvenog advokata Ane Brnabić, Miloša Vučevića, Aleksandra Vučića, pita on.

Kaže da je s Vučevićem razgovarao o formiranju tela koje bi se bavilo komunikacijom grada i Vlade Srbije kako bi se izbegli problemi u komunikaciji.

Na desetine puta smo opstruisani od Ministarstva građevinarstva, rekao je on i poručio da zato neće više da ćuti.

Sve je to zbog toga što je Vesić zamislio da nešto treba da bude pa to nije bio, ocenio je gradonačelnik.

Šapić je naveo i da će grad uvek biti korektan prema Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture koje Vesić vodi.

Ovo je bila prva konferencija gradonačelnika Beograda posle reizbora 2. juna, na kojoj je on najveći i najvatreniji deo svog izlaganja posvetio odnosu i sukobu sa Goranom Vesićem.

Šapić je govorio i o problemima u Beogradu, a posebno se osvrnuo i na najavljeni protest nekoliko građanskih udruženja, povodom pomeranja Starog mosta na Savi, koji se nalazi u neposrednoj blizini novoizgrađenog stambeno-poslovnog kompleksa Beograd na vodi.

Stari savski most je 80 godina bez građevinske dozvole i niko, čak ni Dragan Đilas, nisu ni pomislili da urade, rekao je Šapić.

Zanimljivo je da je 80 godina nelegalan i da je tek skoro upisan u Katastar, što kaže Šapić, je nerazumljivo jer „zašto upisujete nešto za šta znate da će da se ruši“.

Izvor: Danas