Đilas: Povući odluku o karantinu za praznik, Srbija kao najveća tamnica u Evropi

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pozvao je Vladu da povuče odluku kojom se sledećeg vikenda, za prvomajske praznike uvodi karantin od 83 sata.

"Pozivam vas da povučete meru zatvaranja šest miliona ljudi na četiri dana. Pozivam vas da odustanete od ideje da od Srbije, i bukvalno napravite najveću tamnicu u Evropi", naveo je Đilas u pozivu.

On je takođe pozvao vladu da propiše pravila kojih će se svi pridržavati u vreme prvomajskih praznika i posle njih, a koja će omogućiti da se sačuva zdravlje, ali i dostojanstvo.

Đilas je ocenio da je cena koju su građani platili zbog "nestručnosti, bahatosti, ludila, neznanja i laži" vlasti ogromna i naveo je da građani to "nikada neće zaboraviti".

"Hoćete ponovo da nas zatvorite na više od 80 sati, dok nam govorite da je virus pod kontrolom, da je pobeda tu", naveo je Đilas u pisanoj izjavi i ocenio da nema razloga da Srbija "jedina u Evropi bude zatvorena i jedan vikend, a posebno ne četiri dana".

Vlada Srbije saopštila je u nedelju da će zabrana kretanja trajati od četvrtka, 30. aprila u 18 časova do ponedeljka, 4. maja u 5.00.

Izvor: Beta, N1