Novosađanin koji nije slušao apel predsednika: U tri ćelije nas četrdesetak

Prenosimo sa portala N1, autorka teksta Jelena Zorić

Novosađanin Milan Njegovan, koji je bio uhapšen i pritvoren jer se tereti da nije poštovao samoizolaciju po povratku iz inostranstva "uprkos apelima predsednika Vučića" emitovanim na televiziji, pre tri dana pušten je iz pritvora u Vršcu. Za N1 govori o tome kako je uhapšen i kakvi su uslovi bili u pritvoru.

Nekoliko sati pre nego što je 15. marta predsednik Vučić proglasio vanredno stanje, Novosađanin Milan Njegovan, vratio se sa privremenog rada u Nemačkoj i u Srbiju ušao na prelazu Horgoš. Nije dobio ni usmeno ni pismeno rešenje o obaveznoj samoizolaciji. Dat mu je tek jedan flajer na kome je pisalo da treba da smanji kontakt sa drugim osobama.

Do 20 marta, jednom je prošetao s porodicom. Policija ga je uhapsila i izveden je pred sudiju Osnovnog suda u Novom Sadu Zorana Kesera, koji ga je, posle nekoliko razmenjenih reči, poslao u pritvor na do 30 dana.

"Rekao je da sam morao da gledam apel predsednika da je to bilo na medijima. Odgovorio sam da nisam gledao, da u Nemačkoj radim i živim. On mi rekao da je taj apel našeg predsednika morao biti i u Nemačkoj na medijima", kaže Njegovan.

Direktno sa suđenja, Njegovan je odvezen u pritvor u Vršcu. Kaže, u tri ćelije smešten je zajedno sa još četrdesetak ljudi koji su se takođe teretili da su prekršili samoizolaciju.

Niko od privedenih nije bio testiran, te ih je sve morio isti strah da li među njima neko ima koronavirus.

Njegovan: Bilo je slučajeva da je došao čovek iz Italije i da smo se mi bunili.

N1: Kako se to završilo, da li su ga izolovali?

Njegovan: Jesu, bio je u donjim prostorijama do kraja.

Milana Njegovana 30. aprila očekuje suđenje kom će lično prisustvovati, s obzirom na to da je odbio da mu se sudi putem Skajpa.