Vučićevom kumu od Elektroprivrede još 2,3 miliona evra za „čistu“ struju

Kompanijama čiji je vlasnik ili suvlasnik Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, „Elektroprivreda Srbije“ je prošle godine isplatila malo više od 2,3 miliona evra za struju iz malih hidroelektrana, otkriva KRIK. Petrovićeve kompanije su i prethodnih godina dobijale milionske iznose od države.

Elektroprivreda Srbije je za struju dobijenu iz malih hidroelektrana prošle godine isplatila 21,8 miliona evra firmama koje imaju status povlašćenih proizvođača.

„Najviše novca – 3,9 miliona evra EPS je isplatio sopstvenoj ćerki firmi „Drinsko-limske hidroelektrane“, dok su na drugom mestu sa oko 2,3 miliona evra firme povezane sa Nikolom Petrovićem, Vučićevim kumom i nekadašnjim direktorom ‘Elektromreža Srbije“, otkriva KRIK.

Prema pisanju KRIK-a, a ranije i CINS-a, ovo nije prvi put da se najviše novca koji država izdvoji za kupovinu struje od privatnih mini-hidroelektrana sliva na račune firmi Petrovića.

„Tokom 2018. godine država je kompanijama koje su povezane sa Petrovićem dala gotovo 3,1 miliona evra, a godinu dana ranije oko 2,9 miliona evra, kako je ranije otkrio CINS“, piše KRIK.

Izvor: KRIK, Danas