Uzmi keš, ako smeš

V. Z. Cvijić, tekst za nedeljnik ''NIN'', 30.4.2020.

Vicevi povodom obećanja vlasti da će svi punoletni građani dobiti 100 evra, čija je pouka, „nećemo vam dati novac“, za pripadnike BIA postali su stvarnost.

Svim pripadnicima poslata je poruka u kojoj se pozivaju da se odreknu obećanih 100 evra u ime patriotizma i da naprave spiskove „dobrovoljaca“ povodom toga. U poruci koja je objavljena i na društvenim mrežama, a čiju autentičnost je NIN proverio, navodi se: „Polazeći od toga da su naša primanja stabilna i da nisu niti će se dovoditi u pitanje, da su značajno veća u odnosu na prosek u zemlji, da su nam u prethodnom periodu uslovi za rad u velikoj meri unapređeni, kao i da se svi zajedno ponosimo pripadnošću firmi koja se uvek borila za dobrobit države, prirodno je da u trenucima kao što je ovaj, kada se država napreže do krajnjih granica, učinimo sve što je u našoj moći kako bi još jednom demonstrirali ko smo mi zapravo i kakvi smo kada je teško. Sada bismo to najbolje učinili dobrovoljnim odricanjem od iznosa... Molimo vas da nas o odzivu obavestite najkasnije 27. aprila 2020. do 10 časova, dostavljanjem spiskova vaših pripadnika koji žele da u ovom učestvuju, po mogućstvu sa njihovim potpisima“, navodi se u poruci.

Postoje sumnje da se slična poruka upućuje državnim službama i javnim preduzećima, koji su takođe pod kontrolom vladajuće stranke.