Dodik: Vlast i policija isuviše korektni tokom protesta, američki policajac pucaSrpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je misli da su vlasti i policija u Srbiji bili isuviše korektni tokom protesta u Beogradu i drugim gradovima širom zemlje.

"Gledajući rušenje i nasilje u Beogradu, mislim da su vlast i policija bili isuviše korektni. Za svaki napad na policajca trebalo je uzvratiti žešće. Američki policajac puca u čoveka za kog sumnja da je pretnja za njegov život", kazao je Dodik za "Politiku".

Govoreći o pregovorima Beograda i Prištine koji su nastavljeni u Briselu, Dodik je rekao da za to predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da ima apsolutnu podršku Srbije.

"Vučić mora da ima apsolutnu podršku, koja bi ga još više obavezivala, a ne da se suočava sa stalnim napadima kako želi razgraničenje, a možda baš oni koji ga napadaju priželjkuju tako rešenje, pa prave tu vrstu atmosfere", ocenio je Dodik.

Dodik je rekao da je uveren da nema "boljeg branioca srpskih interesa na Kosovu" od Aleksandra Vučića.

"Pregovarači iz Beograda, s Vučićem na čelu, sigurno neće učiniti ništa na štetu kratkoročnih ili dugoročnih intersesa srpskog naroda i srpske država", kazao je Dodik.

Izvor: Beta, Politika, N1