Hirurg direktoru Mahmutoviću: Pomozi narodu i daj ostavku


Novi nalet virusa korone u Srbiji najteže je pogodio Novi Pazar, gde je broj zaraženih porastao na 466. Na društvenim mrežama smo mogli da vidimo potresne snimke iz pazarske bolnice, a reakciju na teško stanje i razne probleme na koje medicinsko osoblje tamo nailazi, pročitali smo i u otvorenom pismu hirurga Enesa Zogića, koje je uputio direktoru Opšte bolnice Mehu Mahmutoviću.

Njegovo pismo vam prenosimo u celosti:

Poštovani građani, za one koji me ne znaju, ja sam hirurg u OB Novi Pazar. Trenutno sam na radnom mestu, dežuram. Shodno razvoju situacije i teškog stanja izazvanog epidemijom Covid-19 virusa, direktoru OB Novi Pazar, dr M. Mahmutoviću upućujem OTVORENO PISMO

Direktore, za tebe imam samo jedno pitanje: da li si ti normalan?!? U ovakvoj situaciji, kada je našoj bolnici i našim građanima svaki zdravstveni radnik neophodan, svaki anesteziolog zlata vredan, ti našeg vrsnog anesteziologa, dr Fekovića šalješ na prinudni odmor i udaljavaš ga sa radnog mesta i iz bolnice. A zašto?!? Zato što je pod enormnim stresom emotivno reagovao na neprofesionalno, neodgovorno i nemarno ponašanje “stručnjaka” iz Kragujevca koji su nam došli na “ispomoć” zbog čega je izgubljen jedan mladi život našeg policajca (da mu Bog dragi podari najljepše mesto na onom svijetu, a porodici i prijateljima moje iskreno saučešće), a da mu nije pružena prilika da se za njega uradi sve što je bilo moguće! Pritom su bili ugroženi životi još dvojici njegovih kolega! Srećom, brzom intervencijom Ministarstva UP ova dva naša sugrađanina su hitno transportovana za Beograd u pratnji istog tog Fekovića, da se u toku transporta bori da ih održi u životu!

Da li znaš direktore, šta u ovakvim situacijama znači anesteziolog?!? Da li znaš koliko naši anesteziolozi ginu od posla svo ovo vreme u borbi za svaki život?!? Udaljavanjem Fekovića ne kažnjavaš njega, direktore,… kažnjavaš ovaj narod!!! Sa kojim pravom direktore?!? Sa kojim pravom?!?

Zbog ovoga, a i ostalih propusta, imam samo jednu molbu za tebe, direktore: molim te, ali molim te, pomozi ovom narodu,… i daj neopozivu ostavku!!!!

Dr. Enes Zogić

Podsetimo, stanje u Novom Pazaru je alarmantno. Na nekim snimcima, koji se šire društvenim mrežama, vide se potresni prizori iz lokalne bolnice, gde su kapaciteti popunjeni i gde ljudi leže po hodnicima…

Koronavirusom zaraženo je 20 lekara i gotovo 40 medicinskih sestara u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Ovaj grad na jugozapadu Srbije proglašen je jednim od najvećih korona žarišta u zemlji.

Izvor: Nova.rs