Kokan Mladenović: Diktatura se više ne može trpeti, nema se kako nazad



Diktatura se više ne može trpeti, nema se kako nazad, poručio je jutros u emisiji "Probudi se" pozorišni reditelj Kokan Mladenović.

Kako javlja portal Nova.rs, on misli da narod u Srbiji više ne može da trpi stanje u društvu, ali da je veliki problem što ne postoji opoziciona grupacija ili lider koji će njihovo nezadovoljstvo na adekvatan način artikulisati.

“Opozicija ne može da organizuje same sebe, a kamoli ovako ozbiljne proteste", uveren je Mladenović.

Prema njegovoj oceni, "ogroman problem ovog velikog izliva besa, a njega će tek biti, jer se ovo u Srbiji ne može trpeti, jeste to što nema ko nekoga će da ga politički kanališe".

"Srbiji je potrebna nova snaga, neukaljene ličnosti. Narodu je dosta zloupotreba vlasti i obesti jednog jedinog čoveka, koji teroriše zdrav razum čitave Srbije", smatra Mladenović.

Predsednik Srbije i njegovi saradnici moraju da snose odgovornost za stanje u društvu, ali Mladenović ne podržava nasilje na protestima, je "nikakvo nasilje na te nasilnike ne može da da rezultat”.

"Stvarno mislim da bi njega trebalo hapsiti dnevno. U ovoj zemlji taj čovek radikalno krši ustavna ovlašćena, nadam se da će doći trenutak kad će on zakonski odgovarati za sve što svakodnevno radi”, zaključio je Mladenović.

Izvor: Nova.rs, N1 Beograd