Lončar: Dete na infuziji ispred bolnice nema koronu, zloupotreba informacija


Slučaj devojčice koja prima infuziju na stolici ispred bolnice biće ispitan i dobiti adekvatan epilog, izjavio je koordinator novopazarske bolnice Mirsad Đerlek.

On je novinarima rekao da nema razloga da sumnja u autentičnost fotografije koja se prethodnog dana širila društvenim mrežama i izazvala buru negativnih komentara građana.

Kako je novopazarski Sto plus radio preneo, moguće je da je fotografija na društevenim mrežama doživljena u sasvim pogrešnoj konotaciji. Prema navodima nekih od zaposlenih u bolnici, devojčica je fotografisana "tokom desetominutnog čekanja na transport" u drugu ustanovu.

Komentarišući slučaj devojčice u Novom Pazaru koja prima terapiju iza zgrade dečjeg odeljenja lokalne bolnice, ministar je rekao da devojčica "nema veze sa koronom" i apelovao da se "ne zloupotrebljavaju informacije".

"Molim sve medije i građane da znaju istinu, devojčica nema veze sa koronom, boluje od astme, primila je terapiju dok ne dođe do Kraljeva. Procenjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bonicu kako bi se smanjio rizik da se zarazi koronom", rekao je Lončar za televiziju Pink.

Izvor: Beta, N1