Novi Pazar: “Zar su izbori bili važniji od naših života?”


Po završetku obraćanja Ane Brnabić i Zlatibora Lončara građanima Novog Pazara, za njima je u Opštu bolnicu utrčala mlada Senada Jašarević, čija je majka sinoć umrla od korone, dok joj je otac u teškom stanju a, kako kaže, za njega nije bilo mesta u bolnici.

Uplakana Senada je govorila Brnabić i Lončaru da je dosta sa lažima, kao i da je tačno da u Novom Pazaru nema ničega, jer joj je majka umrla bez kiseonika.

“Hoću da kažem, moram da kažem da je sve laž. Ovo je neizdržljivo. I nemojte više da nas vređate vašim izjavama, našu inteligenciju, dosta je više! Nađite načina da pomognete, da sačuvamo još života”, vikala je Jašarević.

Brnabić je odgovorila: “Molim vas, recite mi šta je laž, da bismo znali šta da uradimo?”

“Šta je laž? Laž je da imamo kiseonika, da imamo zdravstvenih radnika, da imamo uslove. Nemamo ništa, ljudi! Opšti je kolaps. Njima (lekarima) svaka čast. Oni su heroji”, rekla je Jašarević.

“Nemojte više da nas pravite budalama, molim vas, izjave nam ne trebaju, prošli su izbori. Zar su izbori bili važniji od naših života? Od naših majki, od naše braće? Omladina nam umire!”, rekla je uplakana Senida Jašarević.

Ministar Lončar je rekao da ne postoji sistem koji na sve može da reaguje, “Videli ste šta je bilo u Italiji, Americi”, rekao je Lončar.

Podsetimo premijerku Srbije i ministra zdravlja Zlatibora Lončara u Novom Pazaru dočekali su povici nezadovoljnih građana koji su ih pitali zašto nisu doneli ništa od opreme, vičući da je na hiljade ljudi zaraženo, dok mnogi umiru.

Oni su obišli Opštu bolnicu u ovom gradu, a njihovo obraćanje neprekidno je bilo praćeno nezadovoljnim povicima okupljenih.

Izvor: Nova.rs