Radnici Kolubare dobili ratni raspored: Ovo nije bilo od ’99Obaveštenje zaposlenih o rasporedu u slučaju ratnog ili vanrednog stanja uznemirilo je radnike Rudarskog basena Kolubara. Oni su redakciji Nova.rs prosledili obaveštenje koje su dobili od Odeljenja za odbranu i bezbednost Ogranka RB Kolubara. U Elektroprivredi Srbije za Nova.rs kažu da je reč o ispunjavanju redovne zakonske obaveze, koju imaju i druga preduzeća.

“Poštovane kolege, u Ogranku RB Kolubara u toku je obaveštavanje zaposlenih o rasporedu u slučaju ratnog ili vanrednog stanja. Ovo obaveštavanje nema apsolutno nikakve veze sa trenutnom epidemiološkom, niti sa vojno-političkom situacijom. Reč je o zakonskoj obavezi da se urade ovakva rešenja, a podrazumeva se da zaposleni nastavljaju da rade na svom radnom mestu u slučaju ratnog ili vanrednog stanja”, glasi poruka koju su zaposleni RB Kolubara  od odeljenja za odbranu i bezbednost Ogranka RB Kolubara.

Pominjanje ratnog i vanrednog i stanja izazvalo je uznemirenost zaposlenih.

“Poslednji put smo ovakvu poruku dobili kada je bilo bombardovanje 1999. godine”, navode radnici.

U Elektroprivrdi Srbije, pak, ističu da je ovo redovna zakonska obaveza, svakog preduzeća u Srbiji.

“Svi pravni subjekti u Republici Srbiji imaju zakonsku obavezu da zaposlene obaveste o njihovom rasporedu, a na osnovu izrađenog plana ratnog rasporeda”, kratko su odgovorili na pitanje portala Nova.rs.

Izvor: Nova.rs