Čitaoci o Vulinu pilotu: Sad nek vozi Vučića po respiratoreMinistru odbrane Aleksandru Vulinu komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković, uručio je počasni letački znak pilota koji se nekada dodeljivao samo onima koji su zaista umeli da upravljaju letelicama. Nakon pisanja našeg portala o ovom skandaloznom činu, naši čitaoci na Fejsbuku burno su reagovali. Komentari se nižu jedan za drugim, od čuđenja, zapanjenosti, pa do zgražavanja odlukom da se osobi koja nije ni služila vojsku dodeli takvo priznanje, a Vojska dodatno ponizi.

Vulin kao pilot i njegove letačke sposobnosti bili su tema brojih sarkastičnih, ironičnih, duhovitih, ali i ciničnih komentara naših čitaoca.

Neki su se između ostalog zapitali da li uopšte zna da vozi i bicikl:

“Pitanje je da li zna i bicikl da vozi.. verovatno se sada stide svi oni koji su pre njega dobili ovo prestižno priznanje..tuga”, napisao je jedan korisnik.

Dok su neki bili ubeđeni da mu je za pilotiranje dovoljno što zna pesme Bore Čorbe:

“Dovoljno je da zna Čorbinu pesmu-avionu slomiću ti krila-I počasni je pilot. Ako je mogao za dve nedelje da dobije čin vodnika a vojsku nije služio-ovo je očekivano. Sledeće je počasni vozač tenka”.

Pojedini su se setili njegove “berbe povrtarskih kulura na poljoprivrednom imanju Jovanjica” pa ironično napisali:

“Prvo ode u Jovanjicu na produvavanje pa onda može tri dana samo da mu oči ne ispadnu..”

Bilo je i čitalaca koji su razočarano komentarisali državu koja je to dozvolila.

“Kad čovek pomisli ne mogu niže pasti oni nas uvere u suprotno, dezerter baba julin potrčko da dobije vojno odlikovanje je dno dna”.

“Van svakog razuma… Ali ovo je njihovo vreme, na žalost i grabe sve što mogu da ugrabe, makar to bilo i lažno perje.”..

“Ma on zna da leti i treba ga staviti u avion i snimiti taj let. Kada se samo setim onog blama na aerodromu, kada su nam Rusi doneli pomoć i njihov glavni oficir se činom i imenom predstavlja Vulinu, a naš ministar otpozdravlja rukom i ćuti ko mulac, jer ne zna šta da kaže, koji čin itd. Koja blamaža i za ovu zemlju”.

Jedna čitateljka, čiji je otac pilot, bila je vrlo povređena tom odlukom. Ostavila  je ljutit komentar:

“Ovo je sramota! I to govorim kao ćerka pilota koji ima zlatni letački znak. Hipik koji nije ni služio vojsku, ničim nije zaslužio ovakvo priznanje”.

Mnogi su kritikovali oficire Vojske Srbije kako su to dozvolili.

“Svi oficiri i piloti VS koji su ćutke prihvatili činjenicu da je ministar vojni dezerter, šizofrenik, lopov i bitanga nisu ništa bolji od njega. Tako da je i ovo “priznanje” sasvim zasluženo. I treba da nam skaču po leđima dok nam duša ne ispadne, kad već kičmu nemamo!!!”

Neki čitaoci dodelu počasnog letačkog znaka pilota povezuju sa Vulinovim brzim “letenjem ” iz vlade:

“Ma to mu dali zvanje počasnog pilota jer će sigurno ubrzo da leti sa mesta ministra vojnog”.

Jedan čitalac je aludirajući na Vučićevo ispunjavanje dečačkih snova o košarkaškom treneru za decu, konstatovao:

“Nema kraja ispunjavanju dečačkih snova”.

Bilo je i dosta sarkastičnih komentara, uz podsećanje na razna Vučićeva obećanja kao što je, između ostalih, proizvodnja letećih automobila:

“Pilotira onaj leteći auto što av pravi sa Kinezima???”  ili nabavka respiratora:

“Pa dajte mu sad avion neka vozi Vučića kad lično pođe po respiratore”.

Neki su se dotakli i čuvene Vulinove tetke iz Kanade pa duhovito prokomentarisali:

“Ljudi šta vam je, pa zar nije pilotirao novcem svoje tetke iz Kanade”, na šta su se nadovezali i drugi dajući razne predloge kao što su da  “sada može sam da odleti kod tetke u Kanadu, za pare i kupi još neki stan..” ili ” sad će tetka iz Kanade da bude ponosna Vulin letiiiii”.

I na kraju jedan čitalac je zapanjeno upitao:

“Van svake pameti. Ima li kraja ovom cirkusu”.

I, zaista, ima li kraja sprdnji sa građanima Srbije?

Izvor: Nova.rs