Firma Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića učestvuje u popločavanju Beograda



Građevinski materijal za popločavanje nekoliko ulica u centru Beograda nabavljen je od firme "Granit-peščar" u kojoj četvrtinu vlasništva imaju biznismeni Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, objavio je Krik. Ova firma jedan je od najvećih poreskih dužnika u zemlji.

Novinari Krika su duž nekoliko centralnih beogradskih ulica zatekli palete ploča, ivičnjaka i kocki za popločavanje trotoara na kojima piše da ih je proizvela firma "Granit-peščar" iz Ljiga.

Ovaj materijal biće postavljen u Ulici cara Dušana na Dorćolu, na platou kod Palmotićeve i Džordža Vašingtona, a deluje da je isti već ugrađen u Kraljice Marije i 27. marta.

Četvrtinu udela u ovoj firmi imaju biznismeni sa severa Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić i to posredstvom firme "Inkop" iz Ćuprije.

Veselinović i Radoičić su na Kosovu osumnjičeni da su učestvovali u atentatu na Olivera Ivanovića. U Srbiji im se sudilo za nelegalno iskopavanje šljunka i krađu kamiona uzetih na lizig, ali su u svim ovim postupcima proglašeni nevinim.

Firma "Granit-peščar" je jedan od najvećih poreskih dužnika u Srbiji, a kako prenosi KRIK na kraju 2019. godine dugovala je više od pet miliona evra zbog čega se našla na šestom mestu najvećih dužnika.

Kako Krik piše, ne zna se ko je angažovao "Granit peščar", a posao rekonstrukcije pomenutih beogradskih ulica na tenderu su dobila preduzeća "Energoprojekt niskogradnja" i "Colas rail".

Izvor: KRIK, N1 Beograd