IN MEMORIAM: Rajko DujmićRajko Dujmić (65), kompozitor nekih od najvećih hitova pop grupe "Novi fosili", preminuo je od posledica teške saobraćajne nesreće.

Kantautor je zadobio povrede opasne po život kada je prošle nedelje u stravičnoj nesreći u mestu Stari Laz, na području Ravne Gore, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u provaliju.

Nakon nesreće u kojoj mu je teško povređena glava, Dujmić je bio u komi, priključen na respirator u bolnici.

Rajko Dujmić bio je jedan od najpoznatijih muzičara sa ovih prostora. Najpoznatiji je u javnosti kao deo grupe Novi fosili.

Muzičko obrazovanje stekao je u Zagrebu,  u Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski, a nakon toga na Pedagoškoj akademiji.

Počeo je da svira klavijature u rok sastavima "Grupa Marina Škrgatića", "Crno bijeli" i "Klan i Zlatni akordi", a njegova prva autorska pesma izvedena je na" Boom" festivalu u Ljubljani.

Porodica donira organe

Hrvatski kompozitor Nenad Ninčević, jedan od najbližih prijatelja preminulog muzičara Rajka Dujmića, rekao je hrvatskim medijima da je porodica Dujmić odlučila da donira njegove organe.  

Ninković je bio uz porodicu Dujmić nakon saobračajne nesreće i najavio je da će sahrana biti naredne sedmice na groblju Mirogoj u Zagrebu.  

"Teško mi je bilo svih ovih dana. Rajko je imao dobro srce i meku dušu. Daleko je to od onoga što se pisalo o njemu proteklih godina. Bili smo prijatelji 35 godina i nikad se nismo posvađali. Bio je apsoultni pozitivac, a povremeno je bio autodestruktivan i  to mu je bila jedina mana", rekao je Ninčević za Večernji list.  

Istakao je da posebno ceni gest Rajkove porodice da donira njegove organe.  

"Porodica je napravila jedan humani gest i gest koji bi Rajko podržao. On ne može umreti. Živeće kroz svoje pesme, a eto sada i u nekim drugim ljudima. Možemo biti sigurni da će ostati s nama zauvek. Pa poslušajte samo kako je otpevao 'Milenu'. Ne može to otpevati neko ko nema dušu", rekao je Ninčević.

Izvor: Jutarnji list, FoNet, N1