Ivan Ivanović: Protiv Vučića je dve trećine naroda"Ova vlast je uništila medije i novinarsku profesiju. Novinari su dali sve od sebe da im pomognu. Sujetni, ljubomorni i posvađani, nisu ni primetili da su u živom blatu do nosa. U "spašavanju" je bilo svega i svačega. Potkazivanja, izdaje, prodaje i najviše poniżenja - smatra Ivan Ivanović, domaćin emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" koja se emituje na televiziji Nova S.

Ivan Ivanović, osim noćnim programom na Televiziji “Nova S”, pažnju izaziva i svojim stavovima, mišljenjima i pitanjima, koje postavlja na različitim mestima, a uglavnom na Tviteru. Zbog toga je neretko, bolje reći često, na meti prorežemskih tabloida, navodi portal “Direktno”, koji je preneo, kako su rekli, njegov provokativni intervju za “Serbian Times.”

“Ja se odmaram u Rovinju. To je moj drugi grad u kome živim. Provodim tri meseca godišnje u ovom divnom gradu u kome imam mnogo prijatelja, koji su me prihvatili kao svog pre nego što su i znali ko sam i čime se bavim. Rovinj je po mnogo čemu jedinstven, posebno po psihologiji svetske metropole, iako ima samo 12 hiljada stanovnika. Svakako mislim da čovek mora da promeni okruženje da bi se odmorio. Tamo gde nađete mir, tamo je to mesto. Pa gde god vas srce odvede”, rekao je Ivanović.

Na pitanje kako mu izgleda medijska slika u Srbiji, te ko je kod nas opozicija, voditelj je rekao:

“Narod je opozicija. Ne sećam se da je ikada u Srbiji ovako čvrsto i totalitarno vladao, neko protiv koga je dve trećine naroda. Medijska slika je bedna. Ova vlast je uništila medije i novinarsku profesiju. Novinari su dali sve od sebe da im pomognu. Sujetni, ljubomorni i posvađani, nisu ni primetili da su u živom blatu do nosa. U “spašavanju” je bilo svega i svačega. Potkazivanja, izdaje, prodaje i najviše poniżenja. Kako će takvi dalje, niko ne zna. Za sada, grokće se zadovoljno u blatu.”

Izvor: Nova.rs