Tepić: Telekom finansira režimske medije našim novcem



Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić nakon napada na nju i ponovo je održala konferenciju za štampu ispred zgrade Telekoma Srbija.

Da podsetimo, njenu prvu konferenciju za štampu prekinuo je direktor Telekoma Draško Marković.

“Tema Telekoma je buknula posle jučerašnjeg događaja. Dirnuli smo u najveću kasu SNS”, rekla je Tepić i dodala da to objašnjava napad Markovića na nju i da je očekivala da on dobije otkaz, a ne da ga Telekom brani.

“Ja ću i sledeće nedelje biti ovde, i na svakom drugom mestu gde sam potrebna. Pa da vidimo ko će da nas napada”, rekla je Tepić.

Ona je zatražila da se osnuje komisija koja će istražiti transakcije Telekoma. Ponovila je jučerašnje sumnje i informacije vezane za poslovanje “Telekoma Srbija”, konkretno kupovinu “Adria media grupe” i tabloida “Kurir”.

Tepić je istakla da je ona za Telekom i da nije “strani plaćenik” kako je targetiraju.

“Više od 290 miliona evra našeg novca iskorišćeno je za distribuciju sadržaja. Interesuje nas koje to medije Telekom finasira našim novcem i koliko je našeg novca prosleđeno režimskim medijima”, rekla je Tepić. “Sve se to radi da bi se uspostavio monopol nad telekomunikacijama u Srbiji, da bi se održavao rejting partije i bratije”

Akademik Dušan Teodorović istakao je da je jučerašnji incident inicirao “jedan od jurišnika SRS i učenika semena zla koje je posejao Vojislav Šešelj”.

“Radi se o čoveku koji se smatrao parlamentarizam kao vređanje i polivanje vodom. Građani Srbije žele pristojnu Srbiju, a ne Srbiju Vojislava Šešelja. Aleksandar Vučić smatra Telekom kao svoju privatnu blagajnu. Svedoci smo da je Telekom jedan element u lancu netransparentnih operacija. Građani imaju pravo da dobiju informaciju o svim transakcijama. Ja ne mogu da razumem zašto su nam potrebne ofšor kompanije za transakcije sem ako se radi o malverzacijama”, rekao je Teodorović.

On je dodao da daje Telekomu rok od mesec danada izađe sa čitavom dokumentacijom, i ukoliko se to ne desi pokrenuće akciju za bojkotovanje svih usluga ove kompanije.

Izvor: Nova.rs