Krivokapić: Vučić i Đukanović su prijatelji. Zašto me sad Vučić i njegovi mediji napadaju? Zato što on i dalje ima dobre relacije s ĐukanovićemNisam proruski, ni prosrpski, ja sam procrnogorski i nemam nikakve relacije sa Aleksandrom Vučićem, kazao je lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić gostujući na Face TV. 

"Nikad nisam ni bio u kontaktu s njim. Nije me nikad nazvao, niti čestitao. Zamjena ovoga za ono je stvaranje nepotrebnog scenarija koji Crna Gora neće dozvoliti bilo kome, makar se zvao i Aleksandar Vučić", dodao je on. 

Krivokapić je rekao da ga pobjeda opozicije na parlamentarnim izborima nije zatekla, ali da mnoge jeste.

“Znam da su Vučić i Đukanović veći prijatelji nego ja i neko meni najbliži. Zašto me sad Vučić i njegovi mediji napadaju? Zato što i dalje ima dobre relacije s Đukanovićem. Nije me zvao Dodik. Đukanovićeva partija je diktatorska. Đukanović ne miruje, on ima svoje mehanizme. Nude pare za jedan glas, cifre prelaze desetine miliona eura. U šumu? Nikome ne pada na pamet da iz šume riješava probleme”, rekao je Krivokapić.

Istakao je i kako nije iznenađen jer je to normalno za čovjeka koji je, kako kaže, diktator.

“Ako Đukanović izađe iz nadležnosti, znači da ima nevjerovatno jaku moć. Njegova moć nije toliko naivna! Svaki prevrat je potencijalna opasnost nemira u Crnoj Gori. Mitropolit Amfilohije me je zvao i rekao da bi volio da me vidi, otišao sam i nisam razmišljao da će se protumačiti pogrešno, poljubio sam mu ruku. Uradio bih ponovo isto”, rekao je Krivokapić.

Istakao je da nemaju maticu bilo gdje.

“Bio sam zabrinut zbog zastava Rusije i Srbije na slavlju nakon izbora. Ušao sam u proces da bih odbranio zakon koji vrijeđa svakog vjernika. Ako to neko može prihvatiti, to znači da će se bilo koji vjerski objekat naći u istoj situaciji. Sve ću učiniti da poništim taj zakon. Najveća socijalna nepravda u regionu je u Crnoj Gori. Narod neće prihvatiti prelijetanje s jedne na drugu stranu. To bi se smatralo kao veleizdaja, a znamo čemu to vodi”, kazao je Krivokapić.

Izvor: Fos Media, Face TV