Otkrivamo: Momka u Šapcu tukli Vacićevi batinaši



Napad u Šapcu na M.O, studenta doktorskih studija u Beogradu i njegovu majku, podigao je veliku prašinu o tom gradu, a kako Nova.rs saznaje ovog mladića su napali Ilija Graovčević i Željko Urošević, članovi ultradesničarske organizacije Srpska desnica.

M.O. i njegovu majku, članovi organizacije Miše Vacića su napali u nedelju, dan nakon izbora u Šapcu, u centru grada, ispred zgrade u kojoj živi.

To je samo bio nastavak ranijeg incidenta, imajući u vidu da su pomenuti batinaši dan ranije uleteli na biračko mesto gde je M.O. glasao, sa namerom da se fizički obračunaju sa njim i njegovim bratom. Napad na biračkom mestu usledio je svega deset minuta nakon što je jedan aktivista SNS verbalno i fizički nasrnuo na majku M.O, koja je čekala u redu za glasanje.

Nakon sukoba sa majkom M.O, pomenuti aktivista SNS je pozvao batinaše, među kojima su Graovčević i Urošević, da uđu na biračko mesto i da napadnu ovog momka i njegovog brata.

Inače, Srpska desnica, koja je pompezno osnovana u Šapcu, uz pretnje gradonačelniku Nebojši Zelenoviću kako će ga Miša Vacić udaviti u Savi, a gde je prisustvovao i jedan od siledžija – Željko Urošević, gotovo i da ne postoji u tom gradu. Kako saznaje naš portal, aktivisti ove organizacije su prethodnom periodu agitovali za Srpsku naprednu stranku, te zato i ne čudi što su po komandi predstavnika SNS krenuli u fizički obračun sa M.O. i njegovom porodicom.

Kako saznajemo, porodica M. O. je oba incidenta prijavila policiji, ali još uvek nije bilo reakcija.

Izvor: Nova.rs