Pretučeni mladić: Vacićevi batinaši pretili da će me odratiM.O, momak iz Šapca kojeg su napali prema saznanjima Nova.rs batinaši Miše Vacića, Ilija Graovčević i Željko Urošević, za naš portal navodi da su mu tokom napada ovi huligani pretili kako će mu “odrati kožu s leđa” i da će ga “ubaciti u rupu”, poručujući mu da je to samo početak. 

Incident o kojem prethodnih dana govori ceo Šabac dogodio se na izborni dan, da bi svoj nastavak dobio u nedelju, kad su M.O, studenta doktorskih studija u Beogradu, ponovo napali batinaši iz Srpske desnice Miše Vacića.

M.O. kaže da je prvi incident nastao u redu za glasanje, kad je jedan od političkih aktivista preko reda sproveo jednu ženu da glasa na izborima.

“Ta gospođa je drsko prešla ceo red, jer joj je taj čovek rekao da slobodno može to da uradi. Ljudi koji su tu čekali su negodovali i rekli tom čoveku da to može da uradi, ali pod uslovom da pita ostale, te da ne može u ime svih da donese odluku. On je na to odmahnuo rukom, na šta je moja majka konstatovala da je reč o njegovom kućnom vaspitanju i da ne možemo nigde dalje sa takvim ljudima”, navodi naš sagovornik, dodajući da su od tog trenutka počeli problemi za njega i njegovu porodicu:

“Onda je taj čovek prišao mojoj majci, uneo joj se u lice i pitao je da li hoće da sad i preko nje pređe i da ona nikad ne glasa. S obzirom da sam video čitav incident, ja sam mu se obratio i poručujući da hoću da vidim kako će to da učini, nakon čega je taj čovek pokušao mene i moju majku da odgurne. Ja sam mu vratio istom merom, nakon čega se on povukao par koraka unazad i uzeo telefon i rekao meni: ‘Sad ćeš ti da dobiješ svoje od naših’”.

Prema rečima M.O, desetak minuta nakon prvog incidenta, na biračko mesto na kojem je glasao sa svojom porodicom, ušla su petorica nabildovanih momaka i pokušali su fizički da obračunaju sa njim.

“Srećom, ja sam pozvao brata čim su mi zapretili. Kad su videli da nas je više, oni su izašli napolje, ušli automobil i pobegli sa lica mesta. Sveodci su napravili fotografije tih lica i tablice njihovog vozila, a posle petnaestak minuta je došla policija koja je uzela izjave od očevidaca incidenta”, navodi naš sagovornik.

“Batinaši su u nedelju ponovo pokušali da me napadnu”

Kako kaže M.O, u nedelju 6. septembra se dogodio napad ispred njegove kuće, kad su na njega nasrnuli, prema saznanjima Nova.rs, Ilija Graovčević, koji inače radi kao zaposleni u jednom privatnom obezbeđenju, i Željko Urošević, članovi ultradesničarske organizacije Srpska desnica.

M.O. je za naš portal ispričao šta su mu napadači rekli i kako je izgledao napad.

“Oni su me čekali ispred mesta gde živi, kad sam se vratio iz kupovine sa majkom. Govorili su da će mi odrati kožu s leđa i da će me ubaciti u neku rupu i da je ovo tek početak, uz obrazloženje da ne znam sa kim sa se zakačio. Kasnije sam dobijao i pretnje preko telefona, a taj koji mi je pretio je u direktnoj vezi sa jednom političkom strankom”, kaže ovaj momak.

Tužilaštvo i policija još uvek nisu reagovali

U daljem razgovoru, M.O. je naveo da tužilaštvo i policija nisu reagovali na njegove prijave, odnosno da nisu pronašli batinaše.

“Meni je trebalo dva sata da ih nađem. Sve je strašno, ako bilo koja stranka gaji ovakve ljude u svojim redovima, onda treba da preuzme odgovornost za njihovo ponašanje, da se odrekne njih i da ih adekvatno sankcioniše. Ovakve glave ne smeju da šetaju slobodno gradom i da napadaju ljude pred majkom u po bela dana. Oni su meni hteli da pošalju poruku da znaju gde živim i da im ne može niko ništa”, naveo je ovaj mladić za Nova.rs.

Izvor: Nova.rs