Saznajemo: Palio baklje sa Đukom, sad uhapšen zbog ubistva



Petar Rakočević, jedan od trojice braće osumnjičenih za ubistvo Filipa L. (18), koje se u subotu oko 17 sati dogodilo u Bulevaru oslobođenja kod broja 104 u beogradskom naselju Banjica, predsednik je desničarskog udruženja "Sve u slavu božiju", a pre nekoliko meseci poslanik SNS Vladimir Đukanović ga je ugostio u svojoj emisiji "Na kraju dana sa Đukom". Rakočević je takođe označeni pripadnik navijačke grupe FK Rad, koja se, između ostalog, dovodila u vezu sa prvom "bakljadom" na krovovima beogradskih višespratnica u vreme vanrednog stanja, a koje je, kao odgovor pobunjenim građanima koji su lupali u šerpe, upriličio upravo Đukanović - na vrhu svog solitera na Banjici.

Beogradska policija uhapsila je u subotu braću Uroša (24) Petra (34) i Radovana Rakočevića (37) zbog sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih sredstava. Oni su, kako se sumnja, u subotu oko 17 sati na parkingu u Bulevaru oslobođenja kod broja 104, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, upotrebom vatrenog oružja ubili Filipa L. (18), dok je teške povrede zadobio Aleksa Đ. (21).

Kao najverovatnije odgovor na ubistvo Filipa, trojica nepoznatih počinilaca pucali su na piljaru “Voćinko” čiji je vlasnik Petar Rakočević, što je potvrdio i njegov otac u izjavama za medije. Takođe, iste noći je bačen i molotovljev koktel na cvećaru čiji je vlasnik sestra uhapšenih.

Ono što je zanimljivo u ovom slučaju jeste to, da je jedan od trojice optuženih braće za ubistvo, Petar, pored piljare “Voćinko”, takođe i predsednik udruženja “Sve u slavu božiju”, što potvrđuje identično ime i prezime, ali što je još bitnije i JMBG u Agenciji za privredne registre vlasnika cvećare i predsednika udruženja.

Takođe, Petar Rakočević gostovao je početkom februara 2020. godine u emisiji “Na kraju dana sa Đukom”, koju vodi poslanik SNS Vladimir Đukanović.

U emisiji je govorio o duhovnim porukama i moralu, te da se trudi da utiče na omladinu da im skrene pažnju na ljubav, veru, slogu i mir, te da putem liturgije i molitve bog kroz nas sve utiče da bude mir i sloga u našem narodu. U emisiji je bilo reči i o muralima koje je udruženje radilo, ali i o drogi, dilerima koji prodaju otrov i ubijaju kako bi obezbedili veće tržište.

“Većina nije svesna šta radi. Kada bi im bog otvorio oči, znali bi da se odreknu svega toga jer je to velika muka. Ispadosmo gori od “Šiptara” za naš narod, ubijamo se između sebe, ne poštujemo se, ne volimo se, ne mislimo drugima dobro, a to je muka velika. Sve je rešenje u bogu”, ispričao je tada Petar.

Sa druge strane, o ubistvu mladića na Banjici bruje i društvene mreže, gde su mnogi tviteraši označili kao dilera droge upravo Rakočevića, ističući i njegovu bliskost sa vladajućim režimom, a posebno komšijom Đukom.

Portal Nova. rs pokušao je da stupi u kontakt sa Vladimirom Đukanovićem, ali se on nije javljao na telefon.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Nova.rs, do pucnjave i ubistva došlo je zbog sukoba unutar navijačke grupe FK Rad, jer su i osumnjičeni i ubijeni i ranije povezivani sa jednom od grupa sa Banjice. Ono što dodatno uliva sumnju jeste “odmazda”, koja se nekoliko sati nakon ubistva dogodila prema porodici Rakočević, kada su im nepoznati počinioci zapalili cvećaru i piljaru. Logistiku i organizaciju za takvo delo mogu izvršiti samo organizovane kriminale grupe, jer se ubistvo dogodilo u oko 17 sati, a paljenje piljare i cvećare su gorele oko 1 sat iza ponoći.

Pismo oca uhapšenih

Otac trojice braće optuženih za ubistvo, juče je rekao da je između 29. i 30. avgusta u lokalu “Lola bistro”, na Banjici njegova dva sina Uroš i Petar Rakočević sedeli u navedenom lokalu sa prijateljima. Tada je došlo do napada na njih, u kome je, kako je rekao otac, Luka Perenčević s leđa nožem zadao šest uboda u predelu leđa Urošu, te dva uboda u stomak Petru. Zbog napada su, kako je otac objasnio, krivičnu prijavu podneli trećem odeljenju MUP protiv Luke Perenčevića i ostalih iz te grupe.

“Po povratku kući na Banjicu tražeći parking kod svoje zgrade u kojoj stanuju, iznenada su ih napale naoružane osobe gde je došlo do kontakta koji se na žalost završio kobno po napadače. Strahujući od novog napada moji sinovi su se udaljili sa lica mesta i obavestili treće odeljenje o samom događaju, kao i o lokaciji na kojoj se nalaze gde je policija odmah i došla” ispričao je otac trojice braće u pismu javnosti.

Ranjeni mladić od ranije poznat policiji

Aleksa Đ. (21) koji je ranjen u napadu u kome je Filip L. (18) izgubio život, od ranije je poznat policiji. Navodno, kroz sistem je prošao za različita krivična dela poput trgovine narkoticima, ometanje policije, nasilničko ponašanje, krađe…

Izvor: Nova.rs