Vučić odgovorio Zaharovoj: Mogao sam i da kleknem



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da takvi kao Marija Zaharove najviše govore o sebi, komentarišući njen post na Fejsbuku, gde je podelila sliku Vučića ispred Donalda Trampa i uporedila je sa scenom iz filma "Niske strasti".

“To govori o primitivizmu i prostakluku koji je pokazala. To govori o njoj, a bogami i onima koji su je postavili. Što se tiče tog sedenja, ne postoji stvar koju smo uradili, a da jedan deo javnosti ne govori loše o tome. Kada budemo išli prugom za 27 minuta od Beograda do Novog Sada ni to neće biti dobro”, rekao je Vučić, a preneo je Mondo.

On je istakao da nije u stanju da objašnjava nečiji primitivizam.

“Zamislite došao sam u Belu kuću, onda vam kažu – idete u Ovalni sobu, a to je posebna čast. Došao je najviši vrh SAD, vas uvode vas na biletaralni razgovor. Tramp sedi  u fotelji,  a meni donose stolicu prekoputa njega na koju sedam. Ne maštam ni o niskim strastima, ni stolicama, Probleme sa svojim snovima rešavajte kako hoćete”, rekao je predsednik Srbije. “Sedi Tramp u svojoj visokoj fotelji, oni meni dostavljaju stolicu, ja sedam na tu stolicu preko puta njega, govorim najslobodnije, imali smo izuzetno otvoreni razgovor, gde sam čak branio i naše odnose sa Kinom, nisam imao problem ni sa tim, slušao me je predsednik SAD i sada zamislite da sam ja rekao ”znate, reči će mi u Srbiji a što je to moja stolica tako uska i mala i što ja nemam tako veliki sto i tako veliku fotelju kao ti, predsedniče SAD””.

“I onda kažem ”pošto ste takvi i stavili ste mi tako malu stolicu, a meni ne prija tako mala stolica, pošto me baš briga za moj narod i baš me briga za taj sporazum, meni je mnogo važna stolica u koju ću da sedim i ja sada odoh odavde”…

On je naveo da je seo na tu stolicu da bih podigao ugled Srbije. rekao je predsednik Srbije.

“Ja sam seo na tu stolicu da bih rešavao probleme Srbije i da bih podigao Srbiju i njen ugled u SAD, da bih podigao ugled u svetu, da bih se borio za svoju zemlju i baš me briga, nisam morao ni da sedim, mogao sam da stojim, da čučim, mogao sam i da kleknem, kakve to veze ima, valjda je važno šta sam to što sam doneo u Srbiji, valjda je važno kakav ekonomski rast ima Srbija, koliko bolnica smo izgradili, koliko puteva smo izgradili pruga”, rekao je Vučić i dodao da smeta stolica i nekima iz nekih drugih zemalja.

Da li smo imali ratove ili nismo imali ratove, čuvamo li mir i stabilnost ili ne, zapitao je uz konstataciju da su to pitanja za predsednika, a ne gde je sedeo.

“Ovo nije priča o sedenju, ovo je priča o dobacivanju, kibicivanju, a meni da pobedim i da se borim ništa ne smeta, neću imati kompleksa i frustracije..Ovo sve govori o onima koji samo misle kako sebi da obezbede udobniju fotelju i rotacije, šofera i ništa više”, zaključio je Vučić.

Izvor: Nova.rs