Zaharova je mnogima otvorila oči



Trebalo bi da zahvalimo Mariji Zaharovoj što je otvorila oči onima koji veruju da spoljna politika ima bilo kakve veze sa mitom o večnom prijateljstvu, naveo je Milan Antonijević, direktor Fondacije za otvoreno društvo.

On je tako reagovao nakon što je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova susret predsednika Srbije i SAD Aleksandra Vučića i Donalda Trampa u Beloj kući uporedila sa scenom iz filma “Niske strasti”.

Ona je napravila paralelu između njihove fotografije u Beloj kući i kultne scene iz pomenutog filma, prikazujući glumicu koja sedi prekrštenih nogu.

“Ako ste pozvani u Belu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sedite kao na fotografiji broj dva, ko god da ste. Verujte mi”, napisala je ona na Fejsbuku.

Njen post je prokomentarisao Milan Antonijević. On je naveo da bi Zaharevoj trebalo da zahvalimo “što je otvorila oči onima koji veruju da spoljna politika ima bilo kakve veze sa mitom o večnom prijateljstvu”.

“Nadamo se da će Evropska komisija iskoristiti trenutak i ponuditi Srbiji i ostatku Zapadnog Balkana jasan put za pridruživanje EU”, napisao je Antonijević.

Izvor: Nova.rs