Amfilohije pozitivan na koronavirus



Mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije pozitivan je na koronavirus, potvrđeno je u cetinjskoj bolnici.

On će u narednih sat vremena iz bolnice Danilo I biti upućen u Kliničko - bolnički centar gde će nastaviti lečenje, prenosi "Pobjeda".

Amfilohije je ranije danas zbog pogoršanja zdravstvenog stanja smešten u bolnicu na Cetinju i testiran je na koronavirus.

Iz bolnice su kazali da je Mitropolit primljen sa povišenom temperaturom.

Oni su ranije naveli da će ukoliko se ispostavi da je pozitivan na koronavirus, Amfilohije biti prebačen u neku od kovid bolnica ili u Klinički centar Crne Gore.

Iz bolnice su kazali da je mitropolit crnogorsko-primorski primljen sa povišenom temperaturom.

Iz MCP (Mitropolije crnogorsko-primorske) su saopštili da je Amfilohije "ušao danas u cetinjsku bolnicu "Danilo I" radi rutinske zdravstvene kontrole, a povodom planiranja njegovih predstojećih aktivnosti."

Naveli su da je prethodne dane proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim lekarskim nadzorom.

"Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim (bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro oseća, kovid-test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, on prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova lečenja, biti smešten sve dok traje infekcija", ističe se u saopštenju.

Iz MCP su dodali da je opšte mišljenje lekara, da je Amfilohijevo zdravstveno stanje, s obzirom na pozitivan rezultat testa - sasvim stabilno i pod kontrolom.

"Pozivamo braću i sestre na usrdnu molitvu punu vere i ljubavi - kako za mitropolitovo što skorije ozdravljenje, tako i za zdravlje i napredak svih obolelih", zaključuje se u saopštenju MCP.

Izvor: N1, Pobjeda, RTCG