Trener pedofil je odbornik sa liste Vučića – “Za našu decu”



"Trener mlađih kategorija Radnika iz Surdulice priveden je prethodnog vikenda zbog sumnje da je nagovarao 13-godišnjeg fudbalera na seks".

To je vest koju ne bismo hteli da čujemo, pročitamo, vidimo ni u ludilu. Ali, ona se nažalost desila.

Kako je za Nova.rs potvrđeno, policija je morala da reaguje u slučaju A.F. (36), osumnjičenog za seksualno uznemiravanje dečaka kome je trebalo da bude fudbalski učitelj.

Da se to zaista dogodilo potvrdio je za Nova.rs sportski direktor surduličkog superligaša Darko Gašić.

On je naveo da je A.F. primljen u klub kao “čovek od ugleda, posvećeni sportski radnik i odbornik Skupštine opštine Vladičin Han”.

I tu stvari dobijaju dublju dimenziju, pošto je uvidom u zvanične dokumente objavljene na sajtu te opštine utvrđeno da je osumnjičeni trener bio kandidat na listi “Aleksandar Vučić – za našu decu”.

A.F. je, kao inženjer zaštite životne sredine, rođen 1984. godine bio postavljen na 17. poziciju liste za izbor odbornika Skupštine opštine Vladičin Han.

Posle izbora je dobio verifikaciju mandata i postao predstavnik vlasti u tamošnjoj Skupštini.

Verifikaciju krivičnog dela očekuje i nekadašnji prvi čovek Radnika Novica Tončev, funkcioner SPS i narodni poslanik.

“Zaista sam zatečen. Nisam upoznat sa detaljima, ali osuđujem svaki oblik pedofilije. Po povratku u Surdulicu ću se čuti sa roditeljima dečaka, a siguran sam da će nadležni organi obaviti svoj posao i utvrditi istinu”, izjavio je Tončev za Nova.rs.

Nadležni su već reagovali, odlukom da A.F. ne odrede pritvor, pošto je krivična prijava podneta u redovnom postupku, uprkos tome što se sumnjiči za polno uznemiravanje.

Izvor: Nova.rs