“Najgora profesorka” sa BU otišla u penziju, studenti slaveProfesorka Mila Pavlović, strah i trepet Geografskog fakulteta u Beogradu, otišla je u penziju.

“Znate onu profesorku Milu sa Geografskog faxa kod koje je prolazio po jedan ili ni jedan student po roku? E otišla je izgleda u penziju konačno, odahnuše mučenici. Evo sad jednoj iz firme javila ćerka da je položila, žena plače od sreće”, objavila je jedna Kaća na Tviteru, a ispostavilo se da je za mnoge studente ta vest veliki povod za slavlje.

Profesorkom Pavlović je na Geografskom fakultetu predavala Geografiju Srbije i Geografske regije Srbije, a postala je i van fakulteta poznata, jer je prolaznost na njenim predmetima bila zabrinjavajuće mala, gomilu studenata je samo njen ispit godinama, ponekad i decenijama, odvajao od diplome. Čak je i ministar prosvete Mladen Šarčević, njen kolega s fakulteta, rekao za nju da je „malo babaroga”.

“Svi studenti su mi jednaki i ja od njih očekujem samo da mi pokažu znanje. Student može da bude nezadovoljan ocenom i postoji zakonska procedura koju svaki student zna, pa su eventualni problemi rešivi. Ali ispiti se ne polažu preko medija. Neprijatnosti koje sam imala bile su medijske kampanje. Bilo mi je nedopustivo da se u njih upuštam”, rekla je ranije profesorka Pavlović za Nedeljnik, odgovarajući na optužbe studenata.

Kako se čini, mnogi će sad moći da odahnu.

Izvor: Nova.rs