BOŽO PRELEVIĆ - Mafija kontroliše političare u Srbiji



BOŽO PRELEVIĆ

Mafija kontroliše političare u Srbiji

Ovakva vlast potrebna je da bi izglasali izmene Ustava, to oni rade studiozno, sa crkvom, mafijom i navijačima. Ali ono što izmiče kontroli je što mafija po prirodi svog nasilništva i filozofije sticanja moći i novca, uvek dolazi u sukob između sebe

Rasturiću ih maljem u glavu, ovim rečima predsednik Aleksandar Vučić najavio je rat mafiji. Osam godina je na vlasti i devetu godinu najavljuje rat mafiji. O tome čija je to mafija, ko je tetka iz Kanade koja treba da se sa mafijom obračuna i o tome ko je dozvolio poslednjih devet godina da se mafija razvija u Srbiji, za NIN govori Božo Prelević, bivši koministar policije i jedan od osnivača Skupštine slobodne Srbije.

Sećate se priče o jednoj tetki iz Kanade?

Kako ne?!

Kako neko ko je pravdao kupovinu stana novcem tetke iz Kanade bez dokaza o finansijskim transakcijama postaje sada pesnica kojom Vučić udara na mafiju?

To je ta julovska matrica, to je ta tetka. Jul je bio sastavljen od neshvatljivo bogatih levičara, koji su postali vlasnici svega čega su se dohvatili tokom privatizacije. Oni su povezali tri laži, da su levičari, da se bore za siromašne i da su nastavljači bratstva i jedinstva. Naravno, i da su im krimosi tetke.

Kako će se taj bivši julovac, lažni levičar, boriti protiv mafije, ako sugerišete da je ta partija upravo bila deo mafije?

Predsednik je hteo da skloni Stefanovića i zameni ga apsolutno podobnim čovekom. Mislim da će takva kadrovska politika razoriti policiju potpuno.

I daće krila mafiji još više?

Nisam primetio da je onim nasilnicima i kriminalcima koji su uz njih iko sekao krila i dosad. Ovde je problem sukoba između mafija i ko je iz vlasti na čijoj strani. Tu je izvor smene Stefanovića. Stefanović je pribavio ozbiljna leđa u SAD i to ga, kao i Mihajlovićevu, održava na vlasti, što reče Đuka. On sve zna.

Imate i tu prokletu Jovanjicu, najveću plantažu droge u Evropi. Sve za veselu Srbiju. Tu je poseban problem što je onaj gospodin iz Vojne obaveštajne pobegao za Ameriku, preko jedne evropske zemlje u kojoj postoji američka ambasada i tamo traži azil. Dobiće azil ako mnogo zna, a rekao bih da nije neobavešten. Zna, recimo, čija je ta organska marihuana. Inspektor Milenković koji je to otkrio išao je na poligraf a posle je morao i da se izvini. Užasno neprijatno za zemlju koja sada treba nešto i da pregovara a ne traži njegovo izručenje.

Autor: TANJA NIKOLIĆ ĐAKOVIĆ
Opširnije u štampanom izdanju NIN-a od 29.10.2020.