DRAŽA PETROVIĆ - Bratoubilački rat protiv mafije



Draža Petrović, kolumna za portal N1, 23.10.2020.

Svoju sam organizaciju izgradio na strahu. Jasno vam je je valjda, ako guglate, da ovu rečenicu nije izgovorio predsednik Vučić, već Al Kapone, ali, ajd ubedite nekog ko nema Gugl da ovu rečenicu nije izgovorio predsednik Vučić, već Al Kapone.

"Nemojte misliti da je moja ljubaznost znak slabosti. Ja sam ljubazan prema svakome, ali kada je neko neljubazan prema meni, slabost nije ono po čemu će me pamtiti". I ovde vam je jasno, ako posedujete Gugl, da ovu rečenicu nije izgovorio predsednik Vučić, već Al Kapone, ali ajd, ubedite nekog ko nema Gugl, da je to rekao baš Al Kapone, a ne predsednik Vučić.

"Uvek govorim istinu. Čak i kad lažem". Evo, ovo recimo nije rekao Al Kapone, ali to nije rekao ni predsednik Vučić, nego Al Paćino u ulozi Tonija Montane u filmu "Lice s ožiljkom", ali ajd ubedite vi nekoga da to nije rekao, recimo, predsednik Vučić na nekom Glavnom odboru SNS, dakle, u političkoj organizaciji izgrađenoj na strahu. Koja je na tom istom strahu posle izgradila celu jednu državu.

A svaka država ima svoju mafiju, jedino ponegde - mafija ima svoju državu, rekao je još odavno neki aforističar.

Tako je izvesni tviteraš napisao da se sasvim slučajno pre neki dan našao u društvu Dragana Đilasa, a da ga je, kad je stigao kući, supruga uplašeno pitala: "Je l‘ te neko pratio"?

To mu sigurno ne bi rekla da je te večeri sasvim slučajno našao u društvu Al Kaponea, zato što je Srbija država u kojoj je trenutno mnogo bolje biti u društvu Al Kaponea, nego nekog iz opozicije, osobito zloglasnog Đilasa, ilegalnog trgovca sekundama, što je roba gora od heroina, kokaina, marihuane, a delatnost gora od reketiranja, ranjavanja, ubivanja & ostalih mafijaških specijalnosti.

-Al Kapone je pao na porezu, a Đilas je pao na sekundama – uči se valjda u Akademiji mladih SNS, ko su najopasniji mafijaši 20, 21. i 22. veka.

Zato se u prvih osam godina vlasti SNS ratovalo isključivo protiv mafijaške opozicije, jer opozicija je rak rana koja izjeda jednu državu, kad imate opoziciju ne možete mirno da vladate, mirno da živite, dok je obična neopoziciona mafija daleko bolja društvena grupacija, jer neće po svaku cenu na vlast, već oće samo pare.

-A mi, braćo i sestre, nećemo da damo vlast, ali možemo da im obezebedimo pare – kažu ljubitelji dosadašnje borbe protiv zloglasne mafijaške opozicije. Maljem u glavu ćemo mafiju! - rekao je konačno pre neki dan predsednik Vučić, pošto sastav novog parlamenta ukazuje da je osmogodišnji rat protiv mafijaške opozicije, najgore mafije – očigledno uspeo, opozicija je istrebljena, pa sad možemo da se bavimo malo i običnom mafijom, ali za početak teorijski, takoreći ribolovački.

Naime, još od kad je došao na vlast predsednik priča o vatanju tih takozvanih krupnih riba mafije & organizovanog kriminala. Na pitanje kad će više te "krupne ribe", počne, tipično ribolovački, da precenjuje i dosadašnji ulov.

– Vi mislite da je meni lako, pohapsio sam koga god sam mogao od tajkuna, žutih & još žućih i onda su ih sve pustili ili oslobodili krivice u inat meni? Rade mi o glavi! – kaže predsednik s istim izrazom lica koji su imala ona dvojica što se kunu u pokojnu strinu da su na Moravi upecala šporet smederevac, ganc nov. U kom se, pritom, pušila gibanica. Ali im se onda šporet otkačio sa udice.

Izgleda da na ulazu u SNS stoji ona pecaroška molitva: "Bože, molim te da ulovim krupnu ribu o kojoj ću moći da pričam celog života, a da ne lažem". Sastanci počinju kraćim izlaganjem predsednika o tome: "Šta je sve od krupnih riba ta osam godina upecao"?

Pa, vidite – kaže predsednik svojim prepoznatljivim tonom naprednjačkog pecaroša na varalicu – tri sata sam se borio sa grdosijom, đa vamo, đa tamo, i kad sam je izvuko – nećete verovati – bila je dugačka evo, odavde, do onih tamo vrata…

– Ma daj! – poneko procedi kad sluša te njegove priče.

– Kuma mi doktora pravnih nauka da je bilo tako! – zakune se predsednik, i nastavi: "Ma više, bila je dugačka, evo, odavde, pa najmanje do onih tamo drugih vrata. Ovooolikaa!" – objasni predsednik svoje osmogodišnje rezultate u borbi protiv korupcije, mafije & organizovanog kriminala u kojoj je svašta vatao, ali su se svi na kraju otkačili sa udice, tačnije bili pušteni, zato što su hapšenja u Srbiji stvar za dizanje rejtinga, a ne za spuštanje kriminala.

Još u bivšoj Jugoslaviji se pevalo: "Nema bitke, nema rata, bez Jasera Arafata", a srpski narod danas peva: "Nema bitke, nema rata bez Prosera Avavata", čoveka vazda spremnog da nas povede u rat i da se meša u sve ko rahmetli Jaser. A nekad voli malko i da se, narodski rečeno, proserava.

Posle je neko smislio: "Nema bitke nema rata dok ne krene brat na brata". To u stvari i jeste jedini recept za borbu protiv mafije, jer bi dobar rat protiv mafije u današnjoj Srbiji faktički bio – bratoubilački rat.

I to ne samo zato što se mafijaši oslovljavaju sa: "Brate"!