Ikodinović poručio Šapiću: Vrati strani pasoš koji imaš"Vratiš pasoš strane države koji imaš, pa kenjaš o simbolima Beograda koji su izgradili stranci", poručio je Danilo Ikodinović očigledno Aleksandru Šapiću, svom nekadašnjem saigraču iz reprezentacije, koji je juče rekao da Savski most treba ukloniti i na njegovom mestu izgraditi novi.

“I ti si neki polustranac i onda nije moralno nipodaštavati strance na bilo koji način. Osim ako nisi prvi među nejednakim, onda možeš kako hoćeš. Ne i dokle hoćeš, ali o tome kasnije”, naveo je Ikodinović na Tviteru.

Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd, izjavio je u emisiji Pregled dana na TV Nova S da je za sklanjanje Savskog mosta i za pravljenje novog na njegovom mestu.

“Na tom mestu treba da ostane, samo ne taj most. Ja sam za sklanjanje ovog rugla od mosta na kojem ne postoji čovek koji nije izbušio makar pet puta gume, most koji ne može da primi broj automobila na nivou 1950. godine, most za koji ne znate kada prelazite preko njega da li će da se sruši ili stvara veću buku”, naveo je Šapić.

On se nije složio sa navodima da je Savski most simbol Beograda i naveo je da kada je napravljen nije imao nikavu vrednost, ni kulturnu ni istorijsku.

“Bio je čelični most koji su napravili Nemci da bi prebacili teško naoružanje. Tačno je da je stari učitelj skinuo mine, ne zato što mu je bilo dosadno i zato što je most bio lep, već zato nije mogao da pređe na drugu stranu reke. Spletom nesrećnih okolnosti taj most je preživeo 80 godina i kamo sreće da smo ga ranije sklonili”, izjavio je Šapić.

Izvor: Nova.rs