Ko je pritisnuo Dariju Kisić: 2 različite izjave za par satiU razmaku od samo nekoliko časova, članica Kriznog štaba i zamenica direktorke Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", dr Darija Kisić Tepavčević, dala je dve potpuno različite izjave o nošenju maski na otvorenom, još jednom zbunivši građane.

“Ono što je sledeće bitno jeste da maske treba da nosimo svi, stalno i u svakoj prilici, uključujući i otvorene prostore. Znači, to je mera za koju se pokazala da je izuzetno efikasna i koje treba da se pridržavamo – da bodrimo i podstičemo jedni druge, da koristimo ovu preventivnu meru, zato što je izuzetno efikasna”, rekla je dr Kisić nakon jutrošnje održane sednice Kriznog štaba.

Ovo – da su maske obavezne i na otvorenom – objavljeno je i na sajtu Vlade Srbije, zajedno sa ostalim odlukama, da se izdaje zabrana lokalnim samoupravama da dozvoljavaju slavlja, da svi uslužni objekti moraju da imaju odgovorno lice, da će ponovo biti otvorena beogradska Arena za prijem…

Na jasno pitanje novinarke da pojasni – da li su maske na otvorenom obavezujuća mera – Kisić je isto tako jasno odgovorila:

“Jeste, obavezujuća je mera, maske svuda, stalno, svi. Znači, svi treba da nosimo maske i ta mera stupa na snagu praktično odmah.”

Sve ovo se događa danas oko pola 11.

Međutim, izgleda da se te reči nekom nisu svidele, pa su građane posle manje od tri sata mediji počeli da zasipaju “posipanjem pepela” te iste Darije Kisić Tepavčević.

“Zamenica direktora Instituta ‘Batut’ dr Darija Kisić Tepavčević precizirala je u izjavi za Tanjug da je nošenje maski na otvorenom ipak preporuka Kriznog štaba, a ne obaveza”, glasila je vest u 13.18.

Ostalo je da lebdi u vazduhu ono što dr Darija nije “precizirala” građanima – kako je moguće da čvrsto i uvereno ujutru medijima kaže jedno, pa da onda za par sati “precizira” nešto potpuno drugo.

Ovakve zbunjujuće poruke i jasni pokazatelji da medicinski deo Kriznog štaba radi pod pritiskom, ali ne građana ili “Ujedinjenih protiv kovida” – samo se umnožavaju.

Izvor: Nova.rs