Beton, vaške i gladovanje: Zbog Vučića završila je u zatvoruŠest meseci je Aleksandra Janković Aranitović provela u zatvoru i zatvorskoj psihijatrijskoj bolnici zato što je na Tviteru vređala predsednika, tužilac se bunio što joj nije odrezano pet godina, najveća kazna za ugrožavanje njegove bezbednosti, piše NIN i otkriva kako je tretman imala ova politička zatvorenica u ustanovama kroz koje je prolazila.

Izvor: NIN, Nova.rs

Aleksandra Janković Aranitović poznata je široj javnosti po tvitu kojim je “ugrozila bezbednost” predsednika Aleksandra Vučića i zbog toga osuđena na šest meseci zatvora, plus dve godine uslovne kazne i vremenski neograničeno obavezno ambulantno lečenje bipolarnog poremećaja.

U jednoj od maničnih faza svoje bolesti, ljuta na sistem i Vučićevo licemerje, obratila mu se preko društvene mreže nebiranim rečima, o čemu su takođe izveštavali mediji, kao i o njenom šestomesečnom pritvoru, statusu političkog zatvorenika kao primeru drugima šta će im se dogoditi ako nešto slično urade, podseca NIN.

Ovaj nedeljnik kroz razgovor sa Aranitović otkriva kakav je tretman ima u ustanovama kroz koje je prolazila.

“Bila sam u Hajnburgu na Dunavu, u Austriji, u poseti rodbini, kad mi je pozlilo na šetalištu, pa me je policija odvezla u jednu privatnu kliniku gde su me temeljno pregledali i prepisali terapiju”, ispričala je Aleksandra za NIN.

Račun od 6.500 evra odbilo je da plati “Dunav osiguranje” kod koga se putno osigurala, u istom trenutku kad je predsednik tvitovao kako je Smederevno njegova ponos i ljubav. Sa sve Železarom, prodatom Kinezima, koji pod srpskim podvaljuju i svoj čelik, kako je baš tad preneo Dojče vele.

Besna zbog kriminala na najvišem nivou, i posledičnog ispaštanja naroda, Aleksandra nije nimalo birala reči da brutalno uvredi Vučića.

”Odgajana sam u okruženju gde se mnogo psuje”, objašnjava dodajući – a gde je tu pretnja, koja optužbu i presudu dovodi do apsurda.

Nekoliko sati nakon što se vratila u Šabac, na vrata su joj zazvonili policajci iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK) i sproveli je u Beograd, na Makiš, u Sektor za visokotehnički kriminal, što je već slutilo na zlo, podseća NIN.

Inspektoru “BIA” priznala je “greh” napominjući da bi ga ponovila, što joj je advokatica po službenoj dužnosti preporučila da povuče u sledećoj izjavi. I ogradi se tvrdnjom kako nema nameru da bilo kog ugrozi.