Nedimović o hapšenju saradnice: Ne poznajem je baš dobro



Darija Janjić Nišavić, pomoćnica ministra Branislava Nedimovića, uhapšena je zbog primanja mita u obliku mesečne rate u iznosu od 1.000 evra koje je primala od D. Č. U izjavi za portal Nova.rs, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da se ovime sad, kao i pre tri godine, kada su uhapšeni službenici u Upravi za agrarna plaćanja, pokazalo da se obračunavaju sa ovakvim stvarima, i da postoji nulta tolerancija za korupciju.

Uhapšena pomoćnica ministra ranije je bila zaposlena u Kancelariji za evropske integracije, a u ministarstvu poljoprivrede bila je na čelu Sektora za međunarodnu saradnju, i vodila je poslove sa EU.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u izjavi za portal Nova.rs kaže da organi koji se bore protiv korupcije imaju punu podršku, i da se ovime pokazuje da postoji nulta tolerancija za korupciju.

Na pitanje da li su se on i uhapšena pomoćnica poznavali, Nedimović je rekao da je ona radila u ministarstvu, kao pomoćnik sa aspekta struke, i da je bila zadužena za međunarodne odnose.

“Ne mogu da se setim kada je ona došla, ali je nisam znao nešto preterano, koliko smo bili na sastancima povodom posla, toliko. Da je delovala sumnjivo, dva puta bih je poslao kući”, kaže Nedimović.

Kako smo ranije pisali, Nišavić je imala dogovor sa D. Č. da naredne dve godine dobija 1.000 evra dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci. Od osumnjičenog D. Č. primila je mesečnu ratu unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

Iz Tužilaštva su saopštili da su danas oko 12 časova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode dva lica: D.J.N. , pomoćnicu ministra poljoprivrede Republike Srbije za krivično delo primanje mita iz čl. 367 KZ i fizičko lice D.Č. za krivično delo davanje mita iz člana 368. KZ – saopšteno je iz tužilaštva.

Iz Ministarstva poljoprivrede su saopštili da će biti sankcionisan svako ko zloupotrebljava svoj položaj i dodali su da učestvuju u borbi protiv svakog oblika korupcije.

Izvor: Nova.rs