Tako je pričao Željko Mitrović: Sloba je heroj, streljaće izdajnikeNakon vesti da su novinarka Pinka, Ksenija Vučić i vlasnik te televizije Željko Mitrović, prvostepeno osuđeni pred Višim sudom u Beogradu za plasiranje neistina o maloletnom D.Đ, koga su optužili da je na protestu budućih srednjoškolaca ispred zgrade Ministarstva prosvete zapalio sliku ministra Šarčevića, domaća javnost ponovo se prisetila spornih situacija koje imaju veze s vlasnikom televizije Pink. Pravda je, kažu, delimično zadovoljena, a s nestrpljenjem se iščekuje Mitrovićev odgovor u vidu "otvorenog pisma" koja praktikuje maltene od samog nastanka njegove televizije.

Na društvenim mrežama su se tako pojavili delovi Mitrovićevih navodnih otvorenih pisama koje najbolje prikazuju da njegova odanost onima na vlasti ide u smeru u kojem vetar duva. Ona su navodno čitana javno na programu ružičaste televizije, a govore o tome da medijskom magnatu baš ništa nije sveto – ni ideali, ni demokratija, pa ni prijateljstva, od kojih je jedno bilo i ono sa Mirom Marković, preminulom suprugom nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića i predsednicom JUL-a, čiji je Mitrović i sam bio član.

Iako nije poznato da li su u pitanju prava otvorena pisma ili obična šala, korisnici društvenih mreža navode da ih ne bi čudilo da je Mitrović ovo zaista napisao, s obzirom na to da je tokom godina izgovarao razne stvari. U svakom slučaju, zabavno ih je pročitati.

1999. godina, odgovor DOS-u

“Vi izdajnici iz DOS-a, možete da poljubite u dupe moju drugaricu Miru Marković, a i mene. Uskoro ćete biti javno obešeni sa ostalim slugama NATO pakta i dodatno streljani, za svaki slučaj. Sve će vas srpski heroj Slobodan Milošević istrebiti, a Srbiju ujediniti sa majkom Rusijom.”

2002. godina, odgovor SPS-u

“Vi unišititelji Srbije, zajedno sa vašim diktatorom Miloševićem i onom njegovom pobeguljom i crvenom vešticom Mirom, koji ste jebali majku srpskom narodu kao niko u njegovoj istoriji, spremite se za sud naroda” Nećete sprečiti Srbiju da se vrati u Evropu i nećete sprečiti procvat demokratije u njoj, to vam ja, Željko Mitrović i Demokratska stranka obećavamo!”

2008. godina, odgovor radikalima i naprednjacima

“Najlepši, najšarmantniji i najmandatniji predsednik Srbije svih vremena, naš Boris Tadić, pobediće opet, po peti put, predsedničke kandidate prošlosti Nikolića i ostale, lagano i sigurno, jer građani Srbije neće nepismenog Tomu i ludog Vučića na čemu naše Srbije. Srbija zna da samo naša mudra Demokratska stranka i još mudriji Boris Tadić mogu da odvedu Srbiju u Evropu i da obezbede bolji život svima u Srbiji.”

2017. godina, odgovor DS-u i Keni Lopovu

“Vi ludaci iz opozicije, zajedno sa Rodićem i Mirkovićem, bićete pohapšeni uskoro, čim se pronađu lažni svedoci, a mudri Vučić ume i to da pronađe! Meni lično ne smetate, ja volim da se javno prepucavam i blamiram, ali ne mogu da vas gledam očima jer hoćete da kradete, a Vučić vam ne da jer neće ona ništa ostati za njegove lopove. Srdačno, vaš Željko.”

Izvor: Nova.rs