Alemka Markotić mora odmah podnijeti ostavku



Ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić, istovremeno i jedno od čelnih lica Nacionalnog stožera civilne zaštite, mora odmah podnijeti ostavku. 

Ostavku mora podnijeti ne samo zato što je sudjelovala u masovnom kršenju mjera pred zagrebačkom katedralom u utorak navečer na misi, da bi neposredno nakon toga u eteru javne televizije govorila građanima kako moraju biti odgovorni i pridržavati se mjera koje je Stožer propisao.

Iako bi i samo to bilo sasvim dovoljno za ostavku, njezino priznanje o tome kako je u Klinici u kojoj je šefica cijepljena njezina majka prevršilo je svaku mjeru.

Majka šefice zagrebačke Zarazne klinike cijepila se, baš kao i notorni zagrebački rektor Damir Boras i njegova supruga - preko reda jer je, eto, nekako ostalo doza cjepiva pa su se cijepili "da se ne baci".

"U trenutku kad je bilo dodatnih doza, cijepilo se nešto starijih ljudi", rekla je danas Alemka Markotić, priznavši potom da je među tim starijim osobama bila i njezina majka.

"Moja majka ima 84.5 godina, ima više kroničnih dijagnoza, najmanje dvije usko vezane za ozbiljne komplikacije od covida. Imala je nedavno iznimno tešku i opsežnu operaciju. Ne vidim tu zašto se i ona ne bi smjela cijepiti iako je moja majka", rekla je Markotić.

Majka Alemke Markotić cijepljena je Pfizerovim cjepivom, jednim od dva najbolja i najučinkovitija cjepiva protiv covida uopće.

Nema ni najmanje sumnje da u Hrvatskoj postoji ogroman broj starijih čije je zdravstveno stanje neusporedivo gore od zdravstvenog stanja majke Alemke Markotić. No, oni se nisu imali priliku cijepiti, za razliku od majke šefice Zarazne.

Ako Alemka Markotić već danas ne podnese ostavku, nema ni najmanje sumnje da će nakon današnjeg priznanja da je cijepila majku preko reda povjerenje javnosti u Stožer pasti na dosad najniže grane. Što to znači za upravljanje epidemijom, ne treba nikome posebno pojašnjavati.

Izvor: Index.hr