Predsednik Odbora za pravosuđe korisnik Palminih animir-damaPotpredsednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić objavila je informaciju da je predsednik Odbora za pravosuđe Petar Petrović bio korisnik animir-dama Dragana Markovića Palme. 

Tepić ističe da je Petrović, inače član Palmine Jedinstvene Srbije, osim što je predsednik pomenutog odbora, član i Visokog saveta sudstva. Petrović je takođe zamenik predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

„Zašto je ovo organizovana mreža koju moramo razbiti zbog dece i žena? Jer su u njoj ljudi koji su odlučivali o pravosuđu. Očevici: „Korisnik Palminih animir-dama bio je i Petar Petrović, dugogodišnji Palmin predsednik Odbora za pravosuđe Narodne skupštine i član Visoki savet sudstva“, napisala je ona na Tviteru.

Odbor za pravosuđe inače daje mišljenje o predlogu odluke za izbor predsednika Vrhovnog kasacionog suda i Republičkog javnog tužioca.

Odbor, takođe, razmatra odluke za izbor članova Visokog saveta sudstva, Državnog veća tužilaca, predsednika sudova, javnih tužilaca, kao i sudija i zamenika javnih tužilaca koji se biraju prvi put.

Izvor: Nova.rs