DRAŽA PETROVIĆ - Šapićeve gaćeDraža Petrović, kolumna za portal N1

Svakako je logično & očekivano da se neki vaterpolista skine do gaća na javnom mestu, to mu je u opisu radnog mesta, ali ako ovih dana vidite nekog vaterpolistu koji je spreman za skidanje i više od do gaća na javnom mestu, verovatno je Šapić.

To ne znači da je Šapić naprasno odlučio da postane nudista, što je legitiman koncept života sa prirodom, već je naprasno odlučio da postane nešto drugo na slovo N.

Na primer naprednjak, što je čudan koncept života sa Vučićem. I to ogoljeni naprednjak, sa članskom kartom, funkcijom i uramljenom fotografijom s predsednikom Vučićem nastalom na terasi Predsedništva, kao svojevrsnom krunom sopstvenog političkog nudizma & naturizma.

Kada su u decembru 2017, pred beogradske izbore, pitali predsednika Vučića šta misli o Šapiću, tadašnjem mogućem opozicionom kandidatu za gradonačelnika Beograda, on je rekao da je “Đilas svakako mnogo uspešniji, ozbiljniji i obrazovaniji od Šapića koji je bio njegov pomagač“.

-Šapić je za račun Đilasa tukao ljude. Sećam se toga u Ralji – rekao je Vučić, sećajući se “toga u Ralji”.

Onda je Šapić demantovao da je u Ralji, opština Sopot, ikada ikoga tukao, da je ikada bilo “toga u Ralji”, ali nije demantovao da je manje vredan, manje uspešan, manje ozbiljan, manje obrazovan od Đilasa, te je vremenom postao kreatura koja inspiriše glupe viceve u Pinkovoj emisiji Lava Pajkića, ovlašćenog naprednjačkog bljuzgavog humoriste.

-Nazvali su me “Gadonačelnikom” i “Učmar agom” u Kontraviziji koju vodi mladi gospodin Pajkić. Sram da bude sve one koji ovu emisiju pripremaju, a posebno njihove kolege iz SNS-a, po čijem nalogu se prave ovakve odvratne i neukusne “šale” – napisao je tada Šapić na Tviteru.

Sa imidžom nekog od koga je, po uverenju predsednika Vučića od pre četiri godine, čak i Đilas bolji, što još nikome u novijoj srpskoj istoriji nije pošlo za rukom, Šapić je godinama u naprednjačkoj medijskoj anarhiji bio predstavljan kao neobrazovani tupson, nepismeni buzdovan, lažni doktor nauka sa plagiranim doktoratom & pomenuti “Učmar aga”…

I što je više tako opisivan po SNS humorističkim emisijama, među SNS humorističkim botovima & SNS humorističkim funkcionerima, vaskoliki vučićevci su vremenom počeli da uviđaju Šapićeve nesumnjive kvalitete da postane – naprednjak.

-Ček, ček, pa ovaj je naš! Ima sve predispozicije da avanzuje u originalnog naprednjaka. Poseduje urođeni naprednjačke sobine, pogledajte samo te fenomenalne kvalifikacije za Predsedništvo SNS – pod jedan – neobrazovani tupson; pod dva nepismeni buzdovan; pod tri – lažni doktor nauka sa plagiranim doktoratom, pod četiri “Učmar aga”. Zašto da sa njim ne pojačamo ovaj naš mali kreativni tim za budućnost Srbije? – upitao je u jednom momentu i predsednik Vučić, lovac na neotkrivene talente za visoku funkciju u Srpskoj naprednoj stranci.

I eto ti ga, pre neki dan, na Predsedništvu SNS, predsednika Vučića kako ovog pljunutog naprednjaka, Šapića, već dovoljno ispljuvanog od strane tih istih naprednjaka da odavno postane totalno pljunuti naprednjak, predlaže za ubacivanje u bogati portfolio Srpske napredne stranke.

-Čak ni među našim članstvom nema takvog tupsona, buzdovana, Učmar age, od koga je Đilas svakako mnogo uspešniji, ozbiljniji i obrazovaniji, koji bi mogao da postane gadonačelnik Beograda dogodine… Pardon, ne gadonačelnik, već gradonačelnik – mora da je dodao predsednik Vučić još neki argument zašto je SNS-u potreban SPAS.

U vidu Šapića, i u vidu Srpskog patriotskog saveza, partije čiji je program baziran na ničemu. A posebno je baziran na ni o čemu.

Al’ imaju Šapića, čoveka kome je u opisu radnog mesta bilo da se skida do gaća na javnom mestu, koji je u takvom izdanju postigao 2.765 golova u karijeri, od toga 981 za reprezentaciju, i koji novobeogradske penzionere pušta besplatno na bazen, pa masovno glasaju za njega, misleći da će i oni, marljivim treningom, zabiti 2.765 golova u karijeri, od toga 981 za reprezentaciju…

Šapić se odmah posle poslednjih izbora našao s Vučićem u nekom kineskom restoranu, što su ponosno rastelalili na Instagram profilu “buducnostsrbijeAV”, pa je Šapić u Vladu glatko uvalio Ratka, zvanog Dmitrović, da bude ministar za brigu o porodici.

Glatko u Vladu uvaljen Ratko, komentator Televizije Beograd iz devedesetih, to ministarstvo je pretvorio u resor za brigu ni o čemu, što je osnovni postulat programa Srpskog patriotskog saveza, čiji članovi kao da su skupljani sa kastinga za Felinijeve filmove. Ali su svakako bolji od kompletne postave naprednjaka, koje ni Felini ne bi angažovao da su mu banuli na kasting. A davljenik za beogradske izbore, predsednik Vučić, se i za slamku hvata, kako ne bi za Šapića, koji za razliku od slamke, bar zna da pliva.

Već u onom kineskom restoranu je primećeno da je Šapić, sedeći sa čovekom koji za njega smatra da Đilasu nije ni do kolena, postao samo jedan mali specijalitet kineske kujne – Šapić u SečuaN Sosu. Tada je uočeno kako nema tog kineskog štapića koji će sprečiti nastanak kineskog Šapića, loše kopije onog Šapića koji je zabio 2.765 golova u karijeri, od toga 981 za reprezentaciju.

Praveći koaliciju sa čovekom koji je zabio 2.765 autogolova u karijeri, od toga 981 za reprezentaciju Srpske radikalne stranke. A zabijaće ih još, ovog puta pojačan Šapićem, tipom koji je spreman na svakojake nudizme. Što će reći, nudi se do gaća. A i šire.