Javnost besna: „Toalete na VMA čiste jednom u pet dana“



Slučaj Petra Simića (80), penzionisanog pukovnika koji je 1. maja otišao na pregled na VMA, a zatim je njegovo telo pronađeno četiri dana kasnije u toaletu u bolnici, razbesnelo je javnost i otvorilo niz pitanja - od toga kako je moguće da niko u bolnici nije primetio mrtvog čoveka, do toga koliko se često čiste toaleti u toj bolnici.

Tragična priča porodice Simić dospela je u javnost nakon što je njegova ćerka objavila apel za pomoć u pronalaženju njenog oca, koji je kobnog dana otišao na pregled i nikada se nije vratio kući, nakon čega je stigla zastrašujuća vest da je telo njenog oca pronađeno četiri dana kasnije u toaletu jedne od najprestižnijih bolnica u Srbiji.

„Čovek četiri dana ležao mrtav u toaletu! Dotakli smo dno. Niko nije čistio toalet četiri dana? Zlo!“, jedan je u moru komentara na društvenim mrežama.

„Čitam kako je čovek umro i četiri dana mrtav ležao u toaletu VMA. Možemo li da zamislimo koliko se vodi računa o higijeni u našim bolnicama kada je ovako nešto moguće? I posle se ljudi pitaju odakle bolničke bakterije? Pa otud što su čistačice i čišćenje potcenjene kategorije“, napisao je drugi Tviteraš, dok se drugi složio da ni njemu „ne dopire do mozga kako neko nije čistio toliki broj dana“.

Nakon što je ova stravična vest obnarodovana, oglasio se i VMA rekavši da, ukoliko je bilo propusta zaposlenih, oni biti najoštrije kažnjeni.

Porodici preminulog Simića uprava bolnice nije čak izjavila ni saučešće, sve do današnjeg sastanaka sa njegovom ćerkom Majom.

„Danas sam imala sastanak sa predstavnicima VMA, koji su izrazili svoje saučešće i najdublje žaljenje zbog tragičnog čina. Interna istraga VMA je u toku i o istoj će me obavestiti“, kazala je Simićeva za naš portal.

Podsetimo, Petar Simić je 1. maja otišao u bolnicu zbog bolova u trbuhu. Neko vreme je čekao na pregled, zbog čega se i iznervirao, a nakon toga se više nije javljao porodici. Njegovo telo pronađeno je posle četiri dana u toaletu VMA.

Da situacija bude tragičnija, Simićeva ćerka je otkrila da se njen otac ceo život lečio na VMA i da je imao poverenja u pomenutu bolnicu.

Izvor: Nova.rs