Žele bombone s Vučićevim inicijalima – novi „personalizovani poklon“ naprednjaka



Nakon sportskih čarapa i pakovanja kafe sa stranačkim logom, Srpska napredna stranka je obogatila ponudu personalizivanih poklona za svoje glasače – žele bombonama sa inicijalima predsednika Aleksandra Vučića, piše portal Nova.rs.

Kako navode, priliku da prvi degustiraju slatki proizvod SNS dobili su stanovnici na teritoriji Kikinde, gde se 15. avgusta održavaju izbori za Savet mesnih zajednica.

Stranački aktivisti su već dobili zadatak da animiraju građane da izađu na glasanje, te se u Banatskoj Topoli građanima dele flajeri sa fotografijama kadidata na kom jasno piše da ih “podržavaju Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara”.

Sve to, konstatuje Nova.rs, uprkos zakonu koji jasno kaže da političke stranke ne smeju da se kandiduju na izborima za Savete MZ.

Uz koloritan letak, građanima su kao znak slatke pažnje, deljene i raznobojne žele bombone u kutiji u bojama srpske zastave, „obogaćenoj“ logom SNS i inicijalima AV.

Za sada nije poznato ko je proizvođač ovog delikatesa, ali sudeći po dizajnu usklađen je sa čarapama koje su se delile u ostalim vojvođanskim opštinama pred izbore za mesne zajednice, navodi ovaj portal.

Međutim, uprkos darovima, SNS je u Sečnju, Novom Sadu i par drugih gradova ipak izgubila apsolutnu vlast. Na ovom najnižem nivou lokalne vlasti su im se, kako piše Nova.rs, „dogodili građani“, odnosno nezavisni kandidati koji su odneli glasove svojih komšija.

Ovaj sajt dodaje da su i pripreme za izbore za savete Mesne zajednice u Rumenci, koji su bili raspisani za 1. avgust, počele su turskom kafom. Građane ove varošice obilazili su aktivisti SNS, a kao dodatnu motivaciju za izlazak na izbore dele vrećice mlevene kafe sa logom SNS, navodi Nova.rs.

Izvor: Nova.rs, N1 Beograd