Konopče i vešala: A Lavrov fazon "WTF, šta ovaj priča?!"



Aleksandar Vučić je još jednom pokazao, blago rečeno, neuravnoteženost u javnim nastupima. Srpska javnost je već oguglala na bizarne ispade naprednjačkog lidera prilikom učestalih medijskih nastupa, ali ovog puta Vučić se nije libio ni pred ruskim ministrom spoljnih poslova, Sergejem Lavrovim, da pokaže svu svoju neurotičnost.

- Sreća da smo imali hrabrost da izgradimo gasovod sa Rusijom, da nismo ja bih mogao samo da uzmem konopče da se obesim - izjavio je uzbuđeni Vučić na konferenciji za medije sa Sergejem Lavrovim, na opšte zaprepašćenje ruskog ministra, koji se značajno okrenuo ka Vučiću, jer nije poverovao šta čuje.

Možda je čak pomislio da je dobio netačan prevod.

Možemo samo da zamislimo kada Lavrov bude pisao izveštaj Putinu, kako će opisati ovaj bizarni detalj. Predsednik jedne zemlje preti sopstvenim vešanjem pred predstavnikom strane države. To nema ni u Riplijevom muzeju "Verovali ili ne".

Ni po jada što Vučić ovim krnji svoj ugled, ali ovim pravi nepopravljivu štetu reputaciji Srbije u svetu, koji bruji o neurotičnom diktatoru jedne zemlje, koji ne može da se suzdrži od ispada ni dok su mu gosti u kući.

Ovo nije prvi put da Vučić preti vešanjem o konopče. On je, pre tačno dve godine, pretio vešanjem konopčetom o vetrogenerator, govoreći o rešenju za Kosovo.

- A to sad da očekujete da vam ja kažem - e, ja sam njemu rekao, a on je meni rekao… Pa da ja budem kao važan. E, Amerika je promenila svoj stav. Pa ja sam to pročitao pet hiljada puta u našim novinama. A šta da uradim drugo? Da uzmem konopče da se obesim o ovaj vetrogenerator kad te gluposti počnem da čitam - izjavio je Vučić.

Nastup Vučića nije mogao da promakne komentatorima na društvenim mrežama:

- Priča se da je najbolje konopče od Koluvijine kudelje - kaže Ivica Božić.

- Nemoj konopče, dobar jak, upleten konop, da budemo sigurni - savetuje Marija.

- Da predsednik jedne države, pa bila to i Srbija, daje ovakve izjave - to nije normalno. U ovoj poruci su sadržani i pobeda i samosažaljenje, a srpski narod se na to loži - smatra Živan Mirić.

- Zamislite noćas analitičari Ministarstva spoljnih poslova Rusije i iz kancelarije Ministarstva odbrane Rusije kod nas, jer Lavrov ne ide sam k'o kurjak, već tim uz njega. I ostali diplomate i obaveštajci. Pa kad počnu da šalju analizu govora, to im posao. "Da uzmem konopče" etc. Udav 20 min. Jao majko, bruka - kaže Jelena Radijičić.

- Ima onaj vic kad lik uzeo konopče i hteo da se besi na grani iznad reke. Konopče puče, a on upade u vodu, izađe i kaže: 'Bem ti bešenje umalo da se udavim. Ne znam što mi to sad pade na pamet - ispričala je vic, tim povodom, Snežana Lazić.

Izvor: Direktno.rs