Pobuna u „Kolubari“, radnici opkolili direktora



Radnici rudarskog basena "Kolubara" sačekali su direktora za proizvodnju uglja Milana Miškovića i tražili odgovore na pitanja o nestašici uglja. Šta si ti umislio da si, hoćeš opet batinaše da nam šalješ da biju, gde je ugalj, uzvikivali su okupljeni radnici.

Sukob radnika sa direktorom zabeležen je i na video snimku.

„Direktore, kada ćete vi nama sastanak da zakažete“, upitao je jedan od radnika, dok je drugi doviknuo „a radnicima ugalj, ništa“.

„Radnicima se rešava ugalj. Što se tiče uglja dobijen je prioritet, padala je kiša“, branio se direktor, na šta su radnici nastavljali da dovikuju:

„Padala je kiša? Juče je otišao kamion sa 30 tona“.

Nastavili su da traže da im se zakaže sastanak.

„Kad bude normalno zakazati“, odgovorio je Mišković.

Zatim su vidno uzrujani radnici pitali da li će ponovo dovesti bazinaše da ih biju.

„Šta si ti umislio, ko si? Hoćeš opet batinaše da nam šalješ da biju“, uzviknuo je jedan od radnika, na šta je direktor odgovorio:

„Ja nisam poslao nikoga, nemojte da vređate“.

Zatim je krenula salva uvreda na račun Miškovića koji odlazi.

„Sram te bilo, „šta nemojte da vređate“, pošalji nam ponovo batinaše da nas biju, što ih ne dovedeš sad. Ničija nije do zore gorela Miškoviću, samo ti idi na Zlatibor. Što ne dovedeš policiju sad, kad si pametan tako mangupe“, uzvikivali su radnici.

Prethodnih dana u Kolubari je izbila afera i kada su radnici odbili da budu kapilarni glasovi Srpske napredne stranke, talnije za v.d direktora EPS Milorada Grčića.

Izvor: Nova.rs